Οργή Άγκυρας για τη χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό: Αίτηση ακύρωσης από κυβέρνηση




Με αμετροέπεια και λεονταρισμούς αντέδρασε η Άγκυρα στην απόφαση να δοθεί άσυλο σε έναν απο τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν  στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα η Αθήνα προχώρησε σε αίτηση ακύρωσης της απόφασης υποστηρίζοντας ότι είναι μια πάγια θέση της.

Ειδικότερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με γραπτή ανακοίνωσή υποστηρίζει ότι η απόφαση της 3ης ανεξάρτητης δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου να παρέχει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα, ελήφθη με πολιτικά κριτήρια.
Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

«H Ελλάδα που έδωσε άσυλο σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με αυτήν της την απόφαση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και υποθάλπει πραξικοπηματίες», ισχυρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που προσθέτει:

«Η Ελλάδα που εμπόδισε τους εγκληματίες, οι οποίοι είχαν στόχο την δημοκρατική τάξη και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης της χώρας μας, δεν επέδειξε τη συμπαράσταση και συνεργασία που περιμένουμε από σύμμαχο χώρα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.
Η απόφαση αυτή που πιστεύουμε ότι έχει ληφθεί με πολιτικά κριτήρια, αναμφίβολα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε περιφερειακά θέματα»
, καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Απάντηση απο την Αθήνα στην ανακοίνωση αυτή δεν υπήρξε αντίθετα εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση χορήγησης ασύλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30.12.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών.

30/12/2017 20:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: