Ο Τζάστιν Τριντό στο εξώφυλλο του Attitude




Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό είναι το πρόσωπο του περιοδικού Attitude της LGBT κοινότητας, στο τεύχος του Ιανουαρίου του 2018 και στην πρώτη του συνέντευξη στο περιοδικό μιλά ανοιχτά για τα πάντα, από τα δύο χρόνια διακυβέρνησης έως τα μελλοντικά του σχέδια για την αντιμετώπιση της ομοφοβίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τριντό επιδεικνύει την υποστήριξή του στην κοινότητα LGBT.

Το καλοκαίρι του 2016, έγινε ο πρώτος Καναδός πρωθυπουργός που συμμετείχε στο Gay Pride στο Τορόντο. Τον Μάρτιο του 2017, ο 45χρονος πολιτικός συμμετείχε στην ετήσια εκδήλωση του Gay Pride του Καναδά μαζί με τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Λίο Βαραντκάρ.
«Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι είχαν για τόσο μεγάλο διάστημα αισθήματα, για τα οποία έπρεπε να ντρέπονται ή κρύβουν την ταυτότητα τους για να ταιριάζουν στην κοινωνία είναι ένα μάθημα για όλους να πιέσουν εναντίον αυτής της κατάστασης», ανέφερε στη συνέντευξή του στο Attitude.

«Κάθε φορά που κάποιος μου λέει: “Γιατί ακόμα αισθάνεσαι ότι είναι σημαντικό να περπατάς σε Gay Prides;” Λέω: “αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα να κάνουμε και όσο περισσότερο είμαστε ανοιχτοί σε ιστορίες που αποκαλύπτουν τις δικές μας προκαταλήψεις, τα προνόμια που θεωρούμε δεδομένα, τα οποία δεν έχουν άλλοι άνθρωποι, τόσο καλύτερα θα στηρίζουμε τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες των άλλων ανθρώπων”» πρόσθεσε.

Για το εξώφυλλο του Attitude φωτογραφήθηκαν ο Ντέιβιντ Κάμερον (στο τεύχος του Μαρτίου του 2010) και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, Δούκας του Κέιμπριτζ (στο τεύχος του Ιουνίου του 2016).

Κ.Γ., AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: