Ο Σερ Άντονι Χόπκινς έγινε 80 ετών




Γεννήθηκε τη παραμονή πρωτοχρονιάς του 1937 στη βιομηχανική πόλη Πορτ Τάλμποτ της Νότιας Ουαλίας. Ο Σερ Αντονι Χόπκινς, ο οποίος ως μπάτλερ Στίβενς και ως ψυχοπαθής Χάνιμπαλ Λέκτερ ενσάρκωσε δύο θρυλικές εικόνες καταστρεπτικού εθισμού στον έλεγχο, γίνεται ογδόντα ετών.

Θέλησε να γίνει ηθοποιός αφού είδε το «Limelight» του Τσάπλιν δεκαπέντε φορές στη σειρά. Στον κινηματογράφο του Πορτ Τάλμποτ, της πατρίδας του, όπου οι γονείς του είχαν αρτοποιείο και όπου ο νεαρός Αντονι παρέμεινε πάντοτε αουτσάιντερ: δεν είχε επιτυχία ούτε στο σχολείο, ούτε στον αθλητισμό. Μόνο η ενασχόλησή του με τη μουσική και με το πιάνο του έδινε ελπίδα. Αλλά όταν ένας δάσκαλος του οικοτροφείου θέλησε να τον ωθήσει να γίνει ακόμα καλύτερος σταμάτησε αμέσως. Συμβουλές για τη βελτίωση της απόδοσής του ο Αντονι Χόπκινς δεν θα μπορούσε ποτέ να αντέξει ούτε στη ζωή, ούτε στη μουσική.

Κάθε φορά που προσπαθώ να συνταξιοδοτηθώ ή ακόμα και να σκεφτώ να αποσυρθώ από την υποκριτική, ο ατζέντης μου έρχεται με ένα σενάριο», λέει ο Σερ Αντονι Χόπκινς του οποίου το κινηματογραφικό έργο περιλαμβάνει 132 ρόλους. Επίσης σκηνοθέτησε τρεις ταινίες, ήταν παραγωγός σε τρεις και έχει ακόμη και πολυάριθμες συμμετοχές στη σύνθεση και στην απόδοση κινηματογραφικών soundtrack.

Στα 80 του πρωταγωνιστεί στον δεύτερο κύκλο της σειράς “Westworld”, που θα προβληθεί την άνοιξη. Ως μυθικός θεός Όντιν, έκλεψε την παράσταση στο “Thor: Ragnarok”, που βγήκε στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο. «Δεν μπορείς να υποδύεσαι τον Θεό χωρίς να είσαι εξοικειωμένος με τον διάβολο», ψιθυρίζει στον βοηθό του στην τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας στο HBO. Αυτό θυμίζει ένα άλλο μότο της καριέρας του. Για να επιτρέπεται σε κάποιον να υποδυθεί τον Θεό, πρέπει να έχει κάνει πολλά με τον διάβολο.

Κ.Γιαννίκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: