Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον όλων, αλλά και της Τουρκίας: Ο “σιωνιστής” Τραμπ…




Του Κώστα Βενιζέλου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον όλων. O Ερντογάν εναντίον και της Τουρκίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος έκπαλαι επιχειρεί να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου, αξιοποιεί όλα τα γεγονότα και τις εξελίξεις που θεωρεί πως θα διευκολύνουν αυτούς τους σχεδιασμούς του.

Σημειώνεται συναφώς ότι η Τουρκία επιχείρησε να αξιοποιήσει την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το τέλος της δεκαετίας του ΄80, με στόχο να δημιουργήσει γέφυρες με τουρκόφωνες Δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ, χωρίς αποτέλεσμα. Η επιχείρηση δημιουργίας τουρκικών δορυφόρων στην περιοχή απέτυχε.

Σήμερα με αφορμή την απόφαση Τράμπ να αναγνωρίσει της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Αμερικανό Πρόεδρο για «σιωνιστική νοοτροπία». Επέλεξε την κατά μέτωπο επίθεση, είναι προφανώς ότι επιλέγει τη σύγκρουση με τους Αμερικανούς, τους Ισραηλινούς, αναλαμβάνοντας να «σώσει» τον μουσουλμανικό κόσμο.

Οι Παλαιστίνιοι, πάντως, δεν χρειάζονται τον Ερντογάν να διεκδικήσουν τα δίκαια τους. Άλλωστε η Τουρκία παλαιότερα είχε αρμονικές σχέσεις με το Ισραήλ και θυμήθηκε τους Παλαιστίνους όταν υπήρξε κρίση Άγκυρας-Τελ Αβίβ.

Ο Ερντογάν, έχει διαταράξει τις σχέσεις της χώρας του με την Αίγυπτο, με την Κύπρο και την Ελλάδα είναι διαχρονική η κρίση λόγω κατοχής του νησιού και των προκλήσεων κατά της Αθήνας, έχει προφανώς επιλέξει την πορεία της ρήξης με όλους.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν σοβαρά ελλείμματα δημοκρατίας ενώ έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που συνδέουν το καθεστώς με τη μαφία και τη διαπλοκή. Όλα αυτά δεν σημαίνουν, κατά ανάγκη, πως η Τουρκία ότι θα καταρρεύσει, ούτε πως το καθεστώς δεν θα αντέξει στο χρόνο.

Αυτό που προέχει είναι να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στην Τουρκία και στην περιοχή, ώστε να μην αποβούν σε βάρος των δικών μας συμφερόντων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: