O Παναθηναϊκός με το μυαλό στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις κέρδισε άνετα 87-56 τα Τρίκαλα




Με τον Τσάβι Πασκουάλ να δίνει «ανάσες» στους βασικούς, ο Παναθηναϊκός δεν… αγχώθηκε απέναντι στα Τρίκαλα, διευρύνοντας σε 7-0 το αήττητο του στην Α1 Ανδρών και επιστρέφοντας στην κορυφή της κατάταξης. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 87-56 της ομάδας του Κώστα Μέξα, για την 7η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην πέμπτη εφετινή αποτυχία του στο πρωτάθλημα. 

Ο Καταλανός τεχνικός εστίασε στη σημερινή αναμέτρηση στο «ψήσιμο» των «πράσινων επενδύσεων», και δικαιώθηκε με τον Ζακ Όγκαστ να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (14) και ριμπάουντ (10), τον Κώστα Μήτογλου να σημειώνει 11 πόντους, να μαζεύει 7 ριμπάουντ και να μοιράζει 2 ασίστ και τον Γιώργο Καλαϊτζάκη να μένει στο παρκέ 8 λεπτά με απολογισμό 2 πόντους και 1 ασίστ. Θετικός και ο Λούκας Λεκαβίτσιους με 12 πόντους, ενώ σταθερή αξία ήταν ο Νίκος Παππάς με 11 πόντους και 2 ασίστ. Ευκαιρία για ξεκούραση για τον Νικ Καλάθη των… υπερωριών, με τον ομογενή γκαρντ να πατάει παρκέ για μόλις 11 λεπτά (2π., 7ασ.) και τον Τζέιμς Γκιστ να μένει εκτός δωδεκάδας, επίσης για λόγους ξεκούρασης.

Από τα Τρίκαλα, ξεχώρισε ο Μάρκο Τέιτς με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 40-33, 64-42, 87-56

Μετά την… καθιερωμένη συντήρηση δυνάμεων που κάνει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο των αναμετρήσεων του, οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, κυρίως στα επιθετικά, δημιούργησαν «παγίδες» σε όλο το παρκέ και μένοντας απόλυτα συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση «καθάρισαν» τον αγώνα. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πάτησαν γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο, έτρεξαν το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 24-9 σε αυτό το διάστημα, με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Λοτζέσκι και Λεκαβίτσιους, και στο 30΄ βρέθηκαν στο +22 (64-42), χωρίς να απειληθούν μέχρι τη λήξη. Πλέον, οι «πράσινοι» επικεντρώνονται στην εκτός έδρας ευρωπαϊκή αποστολή τους, όπου στο Κάουνας καλούνται απέναντι στη Ζαλγκίρις (7/12) να πανηγυρίσουν το τρίτο εφετινό «διπλό» τους στην Euroleague.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γεωργιάδης, Βαρδάλος, Κωνσταντινόπουλος
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Ντένμον 6 (2), Λεκαβίτσιους 12 (2), Όγκαστ 14, Αντετοκούνμπο 6, Σίνγκλετον 1, Ρίβερς 7 (1), Παππάς 11 (2), Βουγιούκας 7, Καλαϊτζάκης 2, Λοτζέσκι 8, Μήτογλου 11 (1), Καλάθης 2.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Μέξας): Τζόουνς 10 (1), Λούντζης 6 (2), Χέιλ 8 (1), Φέισι 2, Μάρεϊ 2, Ρος, Χατζηνικόλας, Τέγιτς 14, Καλογιαννίδης, Σκουλούδης, Τάταρης 6 (2), Βασιλειάδης 8 (2).

Θοδωρής Ψωμάς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: