O Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας




Ο Ολυμπιακός σημείωσε δύσκολη, αλλά δίκαιη νίκη με 3-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο στάδιο Καραϊσκάκη για την 13η αγωνιστική της Super League και ανέβηκε -έστω και προσωρινά- (η ΑΕΚ παίζει αύριο με τον Λεβαδειακό) στην κορυφή της κατάταξης με 26 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην 14η θέση με 11β. Ο Απόλλων προηγήθηκε στο 23΄ με τον Ελμπάζ, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 31΄ με τον Ελαμπντελαουί και να πάρουν το προβάδισμα στο 80΄ με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος σκόραρε και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και χάρισε τους 3 πολύτιμους βαθμούς της νίκης στην ομάδα του.    

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους δημιουργήθηκε στο 8΄ λεπτό όταν ο Κούτρης από αριστερά  τροφοδότησε τον Φορτούνη στο ύψος του πέναλτι που έκανε το σουτ αλλά ο Τσόβιτς με εκπληκτική προσπάθεια απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Απόλλωνας όμως είναι αυτός που θα ανοίξει το σκορ στο 23΄όταν μετά λάθος πάσα του Σισέ, ο Ελμπάζ έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε με όμορφη προσπάθεια τον Μποτία και πλάσαρε τον Προτό για να κάνει το 0-1.

Οκτώ λεπτά αργότερα (31΄) οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ισοφάριση, όταν ο Ρομαό με εξαιρετική μεταβίβαση βρήκε τον Ελαμπντελαουί, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 37΄ από νέο λάθος του Σισέ, ο Ελμπάζ πήρε την μπάλα, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 2ο 45λεπτο ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ του και παρά το γεγονός ότι έχασε κάποιες ευκαιρίες, δεν κατόρθωσε να σκοράρει παρά στο 80΄ με τον Αμνσαριφάρντ. Ο Ιρανός σκόραρε με κοντινή προβολή από σέντρα του Πάρντο, ενώ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων σφράγισε τη νίκη της ομάδας του με το 2ο προσωπικό του τέρμα έπειτα από σέντρα του Φορτούνη.

Ο Ανσαριφάρντ ήταν σαφώς ο παίκτης του αγώνα, αφού μπήκε στο 62΄ και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές και γυρίσει το ματς για την ομάδα του. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Ολυμπιακός έχει την κορυφαία επίθεση στο πρωτάθλημα (27) , αλλά και την 4η χειρότερη άμυνα, αφού έχει δεχθεί 15 τέρματα.

Διαιτητής:  Γιώργος Τζοβάρας
Κίτρινες κάρτες: Μάριν, Ανσαριφάρντ, Προτό / Τσόβιτς, Κονέ, Χουάρες, Κοντοές, Μενδρινός

Ο συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46΄ Ένχελς), Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά (66΄ Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (62΄ Ανσαριφάρντ).

Απόλλων (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Παπάζογλου, Κύργιας, Ντάσιος, Κούρος, Χουάρες, Κονέ (90΄ Κιταμπαλά), Ανιέτε (84΄ Μενδρινός), Αλμπάνης (71΄ Μαασί), Ελμπάζ.

Χρήστος Μουρδουκούτας , AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: