Ο «Εξολοθρευτής» καλεί τους νέους να τολμήσουν και να αγωνιστούν για τον πλανήτη




“Χάρη σε ανθρώπους όπως εσείς, θα τα καταφέρουμε” είπε ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε δεκάδες νέους που παρακολούθησαν τη σύνοδο του Παρισιού για το κλίμα, ενθαρρύνοντάς τους να δεσμευτούν στον αγώνα για έναν “πράσινο” κόσμο.

“Θα το κάνουμε, βήμα προς βήμα, αλλά θα ολοκληρώσουμε αυτόν τον μαραθώνιο και θα δημιουργήσουμε ένα μέλλον με καθαρή ενέργεια” είπε ο σταρ, χειροκροτώντας ένα νεαρό αγόρι, τον Σοφιάν, τον πρώτο που “τόλμησε” να πάρει το μικρόφωνο και να του ζητήσει συμβουλές για το πώς να αγωνιστεί κατά της κλιματικής αλλαγής.

“Μην δέχεστε τό όχι”, πρόσθεσε και αφηγήθηκε πώς ο ίδιος κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και τις αντιρρήσεις που του έφερναν σε κάθε στάδιο της καριέρας του, όταν ονειρευόταν να πάει στις ΗΠΑ, να γίνει ηθοποιός και κατόπιν κυβερνήτης της Καλιφόρνιας.

“Ήθελα να γίνω πρωταγωνιστής στον κινηματογράφο κι όλοι οι ατζέντηδες μου έλεγαν: «είναι αδύνατον (…) μοιάζεις με τέρας»” εξήγησε, καλώντας τους περίπου 200 εφήβους να “οραματιστούν” τους στόχους τους.

Και “ο δικός μας στόχος είναι να κάνουμε το παν για να οδηγηθούμε στη σωστή πορεία, την πράσινη πορεία”, συνέχισε, προτού να τραβήξει μια “σέλφι” με τους νέους, την ηθοποιό Μαριόν Κοτιγιάρ και τον υπουργό Οικολογικής Μετάβασης της Γαλλίας, Νικολά Ιλό.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: