Ο Αραβικός Σύνδεσμος καλεί την Ουάσιγκτον να αναιρέσει την απόφαση για Ιερουσαλήμ




Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών του Αραβικού Συνδέσμου κάλεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναιρέσουν την απόφασή τους να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, τονίζοντας ότι η κίνηση μπορεί να αυξήσει την βία σε όλη την περιοχή.

Η ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη ήταν μια «επικίνδυνη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δεν είχε κανένα νομικό αντίκτυπο και ήταν «άκυρη», υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου που εκδόθηκε έπειτα από το τέλος της συνεδρίασής τους στο Κάιρο.

«Η απόφαση δεν έχει καμία νομική ισχύ…κλιμακώνει την ένταση, πυροδοτεί την οργή και απειλεί να βυθίσει την περιοχή σε περισσότερη βία και χάος», υπογράμμισε η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 3 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), ώρες μετά το τέλος της συνάντησης των ΥΠΕΞ που ξεκίνησε το Σάββατο το βράδυ.

Παράλληλα τόνισαν ότι θα επιδιώξουν ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που θα απορρίπτει την αμερικανική κίνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Τζιμπράν Μπασίλ δήλωσε κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης ότι τα αραβικά κράτη θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος των ΗΠΑ προκειμένου να την αποτρέψουν από το να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Στην ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου δεν γίνεται λόγος για οικονομικές κυρώσεις.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

10/12/2017 03:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κάιρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: