Ο Αλβανός πρέσβης στην Τουρκία, εκπρόσωπος στην Ισλαμική Διάσκεψη Κωνσταντινούπολης




Ως γνωστόν ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας συνήλθε στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να κρατήσει μια ενιαία στάση μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Εκείνο όμως που κρατήθηκε χαμηλά από τα φώτα της δημοσιότητας ήταν ο η Αλβανία εκπροσωπήθηκε στην εν λόγω Διάσκεψη από τον Πρέσβη της στην Τουρκία, Genti Gazheli.

Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι o Gazheli εκφώνησε ομιλία στην διάσκεψη, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, πρόσκληση για συμμετοχή στην εν λόγω διάσκεψη εστάλη και στον Πρόεδρο της χώρας, I. Meta, o οποίος όμως προτίμησε να μην συμμετάσχει.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινισθεί ποια είναι η θέση της Αλβανίας και πώς ψήφισε ο εκπρόσωπός της στην Ισλαμική Διάσκεψη, και εάν ο Cazheti έχει υπογράψει τη δήλωση που θέλει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

Επισημαίνεται ότι δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό σταθμό REPORT TV απηύθυνε ερώτηση σχετικά με το εν λόγω θέμα στο Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να υπάρξει μια επίσημη θέση, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: