“Να καταγγελθούν άμεσα οι σχεδιασμοί της Τουρκίας για γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ…”




“Σε χρόνο ανύποπτο ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε προειδοποιήσει για τα σχέδια της Τουρκίας να προχωρήσει σε εγκατάσταση γεωτρύπανου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Η κυβέρνηση αρκέστηκε τότε σε καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις. “Έχουν γνώση οι φύλακες”.

Και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι πλωτό υπερσύγχρονο γεωτρύπανο, ήδη κατευθύνεται προς την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί -όπως αναφέρεται- και εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Δυστυχώς οι προειδοποιήσεις μας ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δεν αρκούσαν για να οδηγήσουν την κυβέρνηση στην αξιοποίηση των διπλωματικών μέσων για την αποτροπή της αγοράς της πλατφόρμας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για ασύγγνωστη ολιγωρία στο θέμα της απόκτησης από την Τουρκία γεωτρητικής πλατφόρμας. Τελικά η απερχόμενη κυβέρνηση υπνώττει και ανέχεται τους τουρκικούς επιθετικούς σχεδιασμούς.

Έστω και τώρα, καλούμε σε άμεση καταγγελία των τουρκικών σχεδιασμών, προτού αυτοί εκδηλωθούν εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Είναι σαφές πως αυτοί οι σχεδιασμοί σε συνδυασμό με όσα αναφέρει ο κ. Τσαβούσογλου για την προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης των κατεχομένων, αποτελούν ένα επικίνδυνο μείγμα παράνομων ενεργειών που η Κυπριακή κυβέρνηση οφείλει να αποτρέψει”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/12/2017 14:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: