“Να δούμε ποιος θα κουραστεί πρώτος”: Λάδι στη φωτιά από Μαξίμου για δικαστές…




«Να δούμε στο τέλος ποιος θα κουραστεί πρώτος», ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώνεται η διαδικασία για την υποβολή Πόθεν Έσχες.

Νωρίτερα άκυρη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση που καθόριζε το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες, όχι μόνο για τους δικαστές, αλλά για όλους τους υπόχρεους.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε σημερινή, έκτακτη, συνεδρίασή του, ακύρωσε (απόφαση 3212/2017) στο σύνολό της την υπουργική απόφαση (ΚΥΑ 1069/19.10.2017) του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με την οποία καθορίζεται το περιεχόμενο υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα και όλοι θα ελεγχθούν για όλα» Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου, δημοσίευσε την απόφαση της Ολομέλειας, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας, Διομήδη Κυριλλόπουλο και έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν όλες οι δικαστικές ενώσεις.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

18/12/2017 16:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: