Να διατηρηθεί η κατάσταση των πολιτών στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο μετά το Brexit, λέει ο Μπαρνιέ




Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κομισιόν για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, είπε ότι πρέπει να διατηρηθεί η σημερινή κατάσταση των πολιτών που ζουν στις δύο βρετανικές βάσεις στην Κύπρο.

«Σχετικά με την Κύπρο, πρέπει να βρούμε συγκεκριμένες λύσεις για να διατηρήσουμε την τρέχουσα κατάσταση των πολιτών που επηρεάζονται γύρω από τις δύο στρατιωτικές βάσεις», δήλωσε ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου οι Ευρωβουλευτές συζήτησαν το θέμα του Brexit.

Ο κ. Μπάρνιέ επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι «δύσκολες και πολύ σκληρές» και τα θέματα είναι «εξαιρετικά περίπλοκα» επειδή οι συνέπειες του Brexit είναι «πολύ σοβαρές».

Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το ψήφισμά του για το Brexit, όπου σημειώνει ότι έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση», δήλωσε ο Πρόεδρος του Σώματος Αντόνιο Ταγιάνι.

Τόνισε ότι η επίτευξη “επαρκούς προόδου” δεν σημαίνει ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα.

«Το σημερινό ψήφισμα αναλύει τις τελευταίες μας ανησυχίες. Θα παρακολουθούμε στενά, ειδικότερα, τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των πολιτών – συμπεριλαμβανομένης της διοικητικής διαδικασίας που έχει θεσπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για την προστασία του ειδικού τους καθεστώτος – και της προτεινόμενης λύσης για το ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας “κατέληξε.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ -Αθηνά Αρσαλίδου – Γαλλία/ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 13/12/2017 15:07

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: