Μήπως η νοοτροπία του υπουργείου «οπλίζει»  τους κουκουλοφόρους στα Πανεπιστήμια;




Γράφει ο ΣΙΜΟΣ ΡΕΚΤΗΣ

Είμαι πατέρας δυο παιδιών που  φοιτούν σε κρατικά πανεπιστήμια της χώρας. Με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,  αναρωτήθηκα αν στέλνω καθημερινά τα παιδιά μου σε… πόλεμο.

Μέσα απο την υπερβολή θέλω να τονίσω ότι η κατάσταση με ανησυχεί δεν το κρύβω. Αλλά αυτό που με τρομάζει είναι η στάση των υπευθύνων απέναντι της. Γιατί όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία.

Για να επιτευχθεί οποιοσδήποτε στόχος  το κύριο και το βασικό είναι να έχει κάποιος τη σωστή νοοτροπία και στάση. Και ειλικρινά η νοοτροπία της  ηγεσίας  του Υπουργείου Παιδείας δεν δίνει την παραμικρή αισιοδοξία. Γιατί όπως όλα δείχνουν στην ουσία δεν πιστεύει  ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Η  απάντηση του υπουργού κυρίου Γιαβρόγλου στον Πρύτανη είναι η απόδειξη αυτής της λάθος νοοτροπίας. Στην κραυγές για βοήθεια, ο κύριος Γιαβρόγλου όχι μόνο  δεν ένιωσε την ανάγκη να ανταποκριθει αλλά πέρασε κατευθείαν στην επίθεση.  Γιατί είναι προφανές ότι ο κύριος Γιαβρόγλου  θεωρεί ότι δεν  έχει καμμία ευθύνη. Έχει απαιτήσεις μόνον απο τους άλλους.

Είναι χαρακτηριστικό της μικροπρεπειας των ανθρώπων, αντί να κατευθύνουν τη δράση τους  σε αυτό καθ’ αυτό το  προβλήμα, να στρέφονται κατά των ανθρώπων. Αντί να αναζητούν και να προχωρούν σε διορθωτικές πράξεις, να καταφεύγουν σε δικαιολογίες.

Αυτή είναι η νοοτροπία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας:

  • -Δεν θα βγάλω εγώ τα κάστανα απο τη φωτιά.
  • -Εγώ περαστικός είμαι απο εδώ. Να έρθει ο επόμενος να κάνει τις συγκρούσεις.

Κι ας κινδυνεύουν φοιτητές κι εργαζόμενοι απο κάποιους τραμπούκους που κρύβουν τα πρόσωπα τους.

Κι ας χάνονται εξεταστικές απο καταλήψεις μειοψηφιών

Κι ας φεύγουν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό απο εκατοντάδες χιλιάδες γονείς που επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε άλλες χώρες για να σπουδάσουν.

Αυτά δεν αφορούν την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

  • Γιατί υπαρχει η νοοτροπία της διεκπεραίωσης. Δεν υπάρχει  το ανάστημα που απαιτείται για να πάρει κάποιος τα πράγματα προσωπικά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: