Με ένα εντυπωσιακό θέαμα στον πύργο Μπουρζ Χαλίφα γιορτάζει το νέο έτος το Ντουμπάι




Με ένα φαντασμαγορικό θέαμα ήχων και φωτός, με επίκεντρο τον φημισμένο πύργο Μπουρζ Χαλίφα, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το Ντουμπάι γιόρτασε την έλευση του νέου έτους.

Μετά την αντίστροφη μέτρηση, ο πύργος των 828 μέτρων λούστηκε στο φως των λέιζερ, στα χρώματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (πράσινο, λευκό, μαύρο κα κόκκινο). Το γιγαντιαίο πορτρέτο του ιδρυτή των Εμιράτων, σεΐχη Ζάγιεντ μπεν Σουλτάν Αλ Ναχιάν συνόδευε η φωτισμένη επιγραφή “2018”.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: οι δρόμοι που οδηγούσαν στο κέντρο της πόλης είχαν αποκλειστεί, ενώ είχαν στηθεί και ειδικές σκηνές για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ωστόσο η γιορτή κύλησε ομαλά, χωρίς να σημειωθεί κάποιο απρόοπτο.

Τα προηγούμενα χρόνια το Ντουμπάι οργάνωνε γιορτές με ρίψη πυροτεχνημάτων για να γιορτάσει το νέο έτος. Φέτος οι τοπικές αρχές επέλεξαν ένα εντυπωσιακό θέαμα με λέιζερ, με στόχο να καταφέρουν να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ντουμπάι, United Arab Emirates

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: