Μανόλο Χιμένεθ : «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση»




Δεν ήθελε την Ντιναμό Κιέβου ο Μανόλο Χιμένεθ. Ομως αυτή τού έτυχε στην κλήρωση για τους «32» του Europa League που «στέλνει» την ΑΕΚ στην Ουκρανία στις 22 Φεβρουαρίου 2018. στον αγώνα-ρεβάνς (πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ στις 15/2).

Αναλυτικά ο Ισπανός τεχνικός είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν επιθυμούσα τέτοιο αντίπαλο γιατί αντιμετωπίσαμε έναν παρόμοιο το καλοκαίρι (σ.σ. την ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
Ισως να μην έχει τη φήμη της Ατλέτικο ή της Αρσεναλ, αλλά είναι το ίδιο δυνατή. Οι ουκρανικές ομάδες έχουν υψηλό μπάτζετ, πολλούς καλούς πάίκτες και ο Φεβρουάριος πολύ δύσκολος μήνας για να παίξεις εκεί. Αυτή είναι η κλήρωση όμως, εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Η Ντιναμό ήλθε πρώτη στον όμιλο, αυτή έτυχε να μας αντιμετωπίσει.

Είναι σίγουρο ότι θα ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της διακοπής, θα εκμεταλλευτούν τη μεταγραφική περίοδο και θα κάνουν μια μία προετοιμασία σε πιο θερμά κλίματα. Αλλά κι εμείς έχουμε τα δικά μας όπλα για να παίξουμε εναντίον τους.

Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι, έχουμε τις δικές μας προσδοκίες και αρκεί να συνεχίσουμε το δρόμο μας».
* Οι παίκτες της ΑΕΚ είδαν μαζί την κλήρωση μετά το φαγητό στο ξενοδοχείο και όταν η κληρωτίδα ανέδειξε το «συναπάντημα» με τη Ντιναμό, αποσύρθηκαν για τα δωμάτια τους ενόψει του απογευματινολυ αγώνα με την Κέρκυρα.

Λυσάνδρου: «Γιατί όχι κι ένα βήμα παρακάτω»

Παρών στην κλήρωση των «32» του Europa League ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου ο οποίος δήλωσε: «Σ΄αυτή τη φάση όλες οι ομάδες έχουν ειδικό βάρος και ισχύ. Η Ντιναμό Κιέβου είναι δύσκολος αντίπαλος με σπουδαίες παραστάσεις από διεθνείς διοργανώσεις. Αυτήν την ομάδα πρέπει να αξιολογήσουμε και να αντιμετωπίσουμε.

Εχει μεγάλη εμπειρία, κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της. Σαφώς θα μπορούσε να υπάρξει και πιο δύσκολη κλήρωση, αλλά θα μπορούσε να έλθει και μια πιο εύκολη. Η Ντιναμό Κιέβου ήταν το καλοκαίρι μία από τις υποψήφιες αντιπάλους μας στο γκρουπ των ισχυρών για το Champions League. Στο ίδιο γκρουπ υπήρχαν η ΤΣΣΚΑ και η Μπριζ τις οποίες αντιμετωπίσαμε. Δεν τα καταφέραμε εναντίον της ΤΣΣΚΑ, όμως αποκλείσαμε τη Μπριζ και ίσως κάνουμε το ίδιο και τώρα.

Αντικειμενικά η πορεία μας στην Ευρώπη είναι επιτυχημένη. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε όλοι είναι ότι πετύχαμε με σοβαρή δουλειά, μέθοδο και προγραμματισμό. Θα απολαύσουμε τα ματς των 32 και γιατί όχι να πάμε και παρακάτω αν είμαστε αυτοί που πρέπει».

Γιώργος Μανταίος , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: