Κλιμάκωση των επεισοδίων στα Εξάρχεια: Είκοσι δύο προσαγωγές έως τώρα…(video)




Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία για την συμπλήρωση εννέα χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο. Η αστυνομία έχει προχωρήσει έως τώρα σε 22 προσαγωγές.

Με συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια , κατευθύνθηκαν προς Σύνταγμα και στη συνέχεια “διαλύθηκαν” στην Ομόνοια. Μπλοκ της πορείας πριν ολοκληρωθεί έστριψε στην Εμμανουήλ Μπενάκη και κινήθηκε προς τα Εξάρχεια όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας , η οποία τώρα αποκαθίσταται.

Ένταση στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο

Σε 22 προσαγωγές έχει προχωρήσει έως τώρα η αστυνομία για τα επεισόδια που είναι σε εξέλιξη στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο. Ομάδες ατόμων που φορούν κουκούλες και κράνη, συνεχίζουν να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Τζόρτζ και Καλλιδρομίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών. Επίσης, τα άτομα αυτά έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, έβαλαν φωτιές, ενώ έκαψαν αυτοκίνητο στην οδό Μπουμπουλίνας.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00, αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Μία ομάδα που βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία Εξαρχείων, έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη, όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο εκείνο.


Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

06/12/2017 22:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: