Καταδίκασε, αλλά αποφυλάκισε υπό όρους τουρκικό δικαστήριο την ακαδημαϊκό που κάνει απεργία πείνας…




Δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε μια ακαδημαϊκό που κάνει απεργία πείνας από τον Μάρτιο για να διαμαρτυρηθεί για την απόλυσή της στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων των τουρκικών αρχών μετά το πραξικόπημα του 2016. Ωστόσο, διέταξε την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους εν αναμονή της απόφασης σε δεύτερο βαθμό, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των δικηγόρων της.

Το δικαστήριο καταδίκασε τη Νουρίγιε Γκιουλμέν σε κάθειρξη 6 ετών και 3 μηνών, δήλωσε ο Ομέρ Φαρούκ Εμιναγάογλου. Η Γκιουλμέν κατηγορείται ότι είναι μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C.

Η 35χρονη αναμένεται να βγει αργότερα σήμερα από το νοσοκομείο της Άγκυρας όπου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας από τον Σεπτέμβριο.

Αντιθέτως, ο δικαστής αποφάσισε την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του καθηγητή Σεμίχ Εζακτσά, που δικάστηκε στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, ενώ είχε αποφανθεί υπέρ της αποφυλάκισής του σε μια δίκη τον Οκτώβριο.

Οι δύο εκπαιδευτικοί, που είχαν συλληφθεί τον Μάιο, έχουν αναδειχθεί σε πρόσωπα- σύμβολα του κύματος εκκαθαρίσεων στην Τουρκία, όπου περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι, καθηγητές, δικαστές και στρατιωτικοί, απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

01/12/2017 21:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Άγκυρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: