Η τρίτη αξιολόγηση πάει καλά και πρόκειται να κλείσει κανονικά, λέει ο Γάλλος πρέσβης




Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης υπάρχει η προοπτική η Ελλάδα να ολοκληρώσει απόλυτα ένα πρόγραμμα, κάτι που δεν συνέβη με τα δύο προηγούμενα.

Επίσης για πρώτη φορά από τις 22 Αυγούστου 2018, η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται υπό την εποπτεία ενός προγράμματος βοήθειας, διαπιστώνει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί.

«Αν έχουμε σήμερα αυτήν τη προοπτική, είναι λόγω των σημαντικών προσπαθειών που κατέβαλε ο ελληνικός λαός, αλλά και χάρις στις δεσμεύσεις των εταίρων στην ευρωζώνη. Και οφείλεται βεβαίως στον συνδυασμό της ανάληψης ευθύνης από τον καθένα και στην αλληλεγγύη μεταξύ όλων. Κάθε φορά που το ένα από τα δύο δεν λειτουργεί, τα πράγματα δεν μπορούν να προχωρήσουν», δηλώνει ο Γάλλος πρεσβευτής.

«Τον ερχόμενο Αύγουστο πρέπει να γίνει, και γίνεται, πολλή δουλειά, ώστε η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα να γίνει σε καλές συνθήκες», σημειώνει ο Κριστόφ Σαντεπί επισημαίνοντας «τα πολλά θετικά μηνύματα τους τελευταίους μήνες. Για παράδειγμα, το θέμα της τρίτης αξιολόγησης πάει καλά και πρόκειται να κλείσει τις προγραμματισμένες ημερομηνίες».

«Δύο θετικά σημάδια είναι ότι οι έξοδοι της Ελλάδας στις αγορές τον Ιούλιο και τώρα το φθινόπωρο ήταν προσεκτικές, όπως θα έπρεπε, και τελικά επιτυχείς. Τα σημάδια είναι λοιπόν θετικά, υπάρχει όμως και το θέμα της δημοσιονομικής ανάκαμψης. Το 2016 και το 2017 ο στόχος ξεπεράστηκε και βλέπουμε στον προϋπολογισμό του 2018 ότι κι εδώ οι στόχοι θα επιτευχθούν. Υπάρχει επίσης η υπέρβαση το 2016 και το 2017 των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος και η προοπτική το 2018 η Ελλάδα να πετύχει και πάλι τον δημοσιονομικό στόχο», είναι η πρόβλεψη του πρεσβευτή της Γαλλίας.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

22/12/2017 11:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: