Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι σημειώθηκε επεισόδιο στα Ιμια με Λιμενικό και ψαράδες




Η τουρκική εφημερίδα “Μιλλιέτ” υποστηρίζει ότι σήμερα το πρωί επικράτησε ένταση στα Ιμια, τα οποία, όπως γνωστόν, θεωρούν δικά τους χρησιμοποιώντας την ονομασία Καρντάκ. ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα σκάφος του ελληνικού Λιμενικού από την Κάλυμνο και 6 ελληνικά ψαροκάικα, πλησίασαν στα Ιμια και «θέλησαν να μπουν σε τουρκικά ύδατα» όπως αναφέρει. Υποστηρίζει μάλιστα η εφημερίδα ότι Τουρκική ακταιωρός που περιπολούσε στην περιοχή, μπλόκαρε τα ελληνικά σκάφη.

https://www.youtube.com/watch?v=9C_Xk970peM

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την “Μιλλιέτ”, το σκάφος του Λιμενικού και τα ψαροκάικα, μετέβησαν σε περιοχή όπου ψάρευαν 8 τουρκικά σκάφη σε «διεθνή ύδατα». Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα ελληνικά σκάφη πλησίασαν τα τουρκικά σε απόσταση 100 μέτρων και εκδιώχθηκαν και πάλι. Σύμφωνα πάντα με την περιγραφή της Milliyet, η ένταση διήρκεσε περίπου 6 ώρες.

Η τουρκική εφημερίδα ανάρτησε και σχετικό βίντεο από την περιοχή των Ιμίων που φαίνεται ξεκάθαρα η «περιπολία» της τουρκικής ακταιωρού, η παρουσία των ψαροκάικων αλλά και ενός σκάφους του ελληνικού Λιμενικού Σώματος που κινείται παράλληλα με την τουρκική ακταιωρό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: