Η Ρωσία είναι έτοιμη να ασκήσει την επιρροή της στη Β. Κορέα, δηλώνει η Μόσχα




Η Ρωσία έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη Βόρεια Κορέα και η Μόσχα είναι έτοιμη να ασκήσει την επιρροή της στην Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Μοργκούλοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, η Βόρεια Κορέα επιδιώκει τον άμεσο διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το πυρηνικό πρόγραμμά της και δεν χρειάζεται εγγυήσεις, ούτε από την Κίνα, ούτε από τη Ρωσία. Παράλληλα, ΟΙ Βορειοκορεάτες ενδιαφέρονται για το ρωσικό σχέδιο διευθέτησης της κρίσης, όμως η εφαρμογή του εμποδίζεται από τις αμερικανικές ενέργειες. Ούτε η Ουάσινγκτον, ούτε η Πιονγκγιάνγκ επιθυμούν έναν πραγματικό πόλεμο, όμως το σενάριο αυτό παραμένει, πρόσθεσε ο Μοργκούλοφ.

Από την Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κατίνα Ανταμς είπε ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί ακόμη μια ειρηνική, διπλωματική λύση, αλλά πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα “έχει δείξει με τις πράξεις της ότι δεν ενδιαφέρεται για συνομιλίες. Πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην αύξηση του κόστους για την Πιονγκγιάνγκ για να συνεχίσει τα προγράμματα παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφής”.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Ρωσία/ΜΟΣΧΑ 05/12/2017 21:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: