Η Ντιναμό Κιέβου στο δρόμο της ΑΕΚ στους «32» του Europa League




Αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις προέκυψαν από την κλήρωση για τους «32» του Europa League, που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας. Το ελληνικό ενδιαφέρον μονοπώλησε η ΑΕΚ, που «δια χειρός» Ερίκ Αμπιντάλ, θα βρει στον δρόμο της, την ουκρανική, Ντιναμό Κιέβου. Πρόκειται για έναν αντίπαλο που σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί «φόβητρο» και δίνει την δυνατότητα στον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες του, να διεκδικήσουν με αξιώσεις και ουσιαστικές ελπίδες, την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Από τα υπόλοιπα ζευγάρια, ξεχωρίζουν αρκετές αναμετρήσεις, όπως αυτές της Ντόρτμουντ με την Αταλάντα. Με νέο προπονητή, μετά την απομάκρυνση του Πέτερ Μπος, η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου καλείται να «συνέλθει» αγωνιστικά και αναμένεται πως θα είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, απέναντι στους Ιταλούς, που διαθέτουν απλά μία καλή ομάδα, αλλά όχι ικανή να ανταγωνισθεί την «καλή» Ντόρτμουντ.

Επίσης, ο Ερυθρός Αστέρας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει δύσκολο έργο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην «μάχη» του άλλοτε «ανατολικού μπλοκ», ενώ ασφαλές προβάδισμα πρόκρισης, έχουν τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης που θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Κοπεγχάγης του Κάρλος Ζέκα και η Αρσεναλ που «έπεσε» πάνω στην ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, Εστερσουντ. Οι Σουηδοί που απέκλεισαν στα προκριματικά τον ΠΑΟΚ, εντυπωσίασαν και στους ομίλους, όμως απέναντι στους «κανονιέρηδες» αναμένεται απλά να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το παιχνίδι, στοιχείο που είναι και το «μυστικό» της επιτυχίας τους.

Παράλληλα, εξαιρετικά αμφίρροπα ματς αναμένονται στους αγώνες Νάπολι-Λειψία, Λιόν-Βιγιαρεάλ, Παρτιζάν Βελιγραδίου-Βικτόρια Πλζεν, Σπαρτάκ Μόσχας-Αθλέτικ Μπιλμπάο, Σέλτικ-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Σοσιεδάδ-Σάλτσμπουργκ, Νις-Λοκομοτίβ Μόσχας και Μαρσέιγ-Μπράγκα.

Τέλος, ισχυρό προβάδισμα για ένα «εισιτήριο» της επόμενης φάσης, έχουν η Μίλαν που θα αντιμετωπίσει την Λουντογκόρετς, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας που θα αναμετρηθεί με την Αστάνα και η Λάτσιο που βρίσκει στον δρόμο της την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Τα ζευγάρια για τους «32» είναι τα εξής:

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Αταλάντα (Ιταλία)
Νις (Γαλλία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Κοπεγχάγη (Δανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Σέλτικ (Σκωτία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
Νάπολι (Ιταλία)-Λειψία (Γερμανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Λιόν (Γαλλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Παρτιζάν Βελ. (Σερβία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία)-Λάτσιο (Ιταλία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Μίλαν (Ιταλία)
Αστάνα (Καζακστάν)-Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)
Εστερσουντ (Σουηδία)-Αρσεναλ (Αγγλία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)

Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 15 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς για τις 22/2.

Γιώργος Διακογιάννης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: