Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος ΚΟτζιάς στη Βουλή. Φωτογραφία από την τηλεόραση της Βουλής

Η Λιάνα Κανέλλη απάντησε στο Νίκο Κοτζιά για το θέμα της συνέντευξης Ερντογάν στον Αλ. Παπαχελά

Στήριξη στον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά έδωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία τοποθετήθηκε επί της ομιλίας του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος άφησε υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η συνέντευξη του Ταγίπ Ερντογάν στον Σκάι.

Μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι όποιος και αν ήταν ο δημοσιογράφος στη θέση του Αλέξη Παπαχελά θα ρωτούσε τον πρόεδρο της Τουρκίας για το θέμα της Λωζάνης.

Δήλωσε τα εξής:

Πρώτον, θα προσπαθήσω να μείνω στο χρόνο και, δεύτερον, θα προσπαθήσω να είμαι κομψά διπλωματική, πράγμα το οποίο, οφείλω να ομολογήσω, κύριε Υπουργέ, δεν αποφύγατε ούτε εσείς από το να ξεφύγετε από αυτήν τη διπλωματική αβρότητα με την οποία είχαμε και την πρόσκληση του Προέδρου να συζητήσουμε εδώ.

Σήμερα είναι ημέρα απεργίας. Οι δημοσιογράφοι απεργούν και εγώ δεν μπορώ να απεμπολήσω την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Επομένως, οφείλω να ομολογήσω ότι έμεινα κατάπληκτη όταν αναγάγατε ότι το γεγονός ότι δεν πήρε το ΑΠΕ, αλλά πήρε ένας άλλος δημοσιογράφος συνέντευξη, σε μείζονα, έντεχνη προπαρασκευή σας να αντιμετωπίσετε τα πράγματα διαφορετικά και ότι, αν την είχε πάρει το ΑΠΕ, δεν θα ετίθετο θέμα Λωζάνης, αλλά την πήρε ο Παπαχελάς και τέθηκε θέμα Λωζάνης. Συγχωρήστε με που θα σας πω, αλλά ακόμη και για έναν δημοσιογράφο είναι σχεδόν αφελές να το πιστέψει κάποιος για τον Τούρκο Πρόεδρο. Το θέμα της Λωζάνης το θέτει όπου σταθεί και όπου βρεθεί και όποτε μπορέσει.

Δεύτερον, η προσωποποίηση της δικής σας ανάμειξης σε ένα επίπεδο «survivor» που γίνεται η συζήτηση, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαρκούσης της ζωντανής μετάδοσης, για να συμφωνήσουμε σε αυτά που βλέπαμε όλοι, όταν έκανε αναφορά σε εσάς, στις ακαδημαϊκές σας σχέσεις και το πόσο φίλοι είστε. Επομένως, δεν μπορούμε εδώ να κάνουμε συζήτηση. Έτσι έγινε στην τηλεόραση, κύριε Υπουργέ. Δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου αυτά. Δεν μπορούμε να κάνουμε εδώ συζήτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με συμφωνία Τουρκίας και Ε.Ε. για το προσφυγικό, της οποίας η τήρηση κρέμεται από ένα επίπεδο για την απόσταση που τις χωρίζει. Έτσι, είπε ο Ερντογάν. Του αρέσει να μιλάει έτσι. Δεν μας απασχολεί καθόλου, όταν ζητήματα μιλίων, συνόρων και τα πάντα κρέμονται από τις ερμηνείες του ΝΑΤΟ.

 

Be the first to comment on "Η Λιάνα Κανέλλη απάντησε στο Νίκο Κοτζιά για το θέμα της συνέντευξης Ερντογάν στον Αλ. Παπαχελά"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*