Οι Ισραηλινοί άφησαν ελεύθερους τρεις Τούρκους μετά από ένα “περιστατικό” στην Ιερουσαλήμ




Ισραηλινό δικαστήριο διέταξε σήμερα να αφεθούν ελεύθεροι τρείς Τούρκοι τουρίστες που είχαν συλληφθεί μία ημέρα νωρίτερα αφού ενεπλάκησαν σε ένα «περιστατικό» με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου στην πλατεία των Τεμενών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι τρεις Τούρκοι υπήκοοι συνελήφθησαν χθες για την εμπλοκή τους «σε ένα περιστατικό στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ μετά την εβδομαδιαία προσευχή στο όρος του Ναού», σύμφωνα με την αστυνομία.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης καταγράφεται η συμπλοκή μεταξύ μιας ομάδας ανδρών που φορούσαν κόκκινες μπλούζες με την τουρκική σημαία και Ισραηλινών αστυνομικών.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε από την πλευρά του ότι οι δύο από τους τρεις άνδρες που είχαν διπλή υπηκοότητα, τουρκική και βελγική, συνελήφθησαν για «επίθεση και αντίστασης κατά της ισραηλινής αστυνομίας», ενώ ο τρίτος κατηγορήθηκε για «διατάραξη της δημόσιας τάξης και παράνομη διαδήλωση».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα, το δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκισή τους και απέρριψε το αίτημα της αστυνομίας για παράταση της κράτησής τους για επιπλέον 4 ημέρες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Το δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα της αστυνομίας (…) βάσει του οποίου οι συλληφθέντες συνιστούν απειλή για την κοινότητα» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος τους Νικ Κάουφμαν, υπογραμμίζοντας ότι είναι «σαφές πως πρόκειται για μια πολιτικοποιημένη υπόθεση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Ιερουσαλήμ, Israel

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: