Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η καταχώρηση κατηγορητηρίων για υποθέσεις που αφορούν τον Συνεργατισμό, οι πληροφορίες για ενέργειες του Εισαγγελέα και του Ελεγκτή σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, οι λεπτομέρειες του φόνου εξ αμελείας ηλικιωμένου σε στέγη ευγηρίας, η νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές και οι αντιπαραθέσεις υποψηφίων και επιτελείων για θέματα της επικαιρότητας, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «19 κατηγορίες για 9 πρόσωπα!» και γράφει ότι καταχωρήθηκε στο δικαστήριο η πρώτη ποινική υπόθεση για υποθέσεις του Συνεργατισμού και ότι 9 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δάνεια πέραν των 3,5 εκατομμυρίων. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως πιο φθηνό είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με φθηνότερο κρέας και φρούτα και λαχανικά αλλά με ακριβότερα εδέσματα. Επίσης η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ προβάλλει τη δημοσκόπηση του ΡΙΚ όπου κατέδειξε μεταξύ άλλων συντριπτική υπεροχή του Προέδρου Αναστασιάδη.

«Και παπάς και τατάς ο γενικός εισαγγελέας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι ο εισαγγελέας είναι εμπλεκόμενος, κατήγορος, παραπονούμενος και άρχων των ερευνών και διερωτάται ποιος θα ελέγξει τις πράξεις και παραλείψεις του ιδίου στην υπόθεση. Επίσης ο «Π» προβάλλει την καταχώρηση στο δικαστήριο κατηγοριών για ισχυρούς του Συνεργατισμού και γράφει ότι η υπόθεση ξεκινά 25 Ιανουαρίου. Αλλού αναφέρεται στην υπόθεση του φόνου εξ αμελείας στον οίκο ευγηρίας στη Λεμεσό.

Κάτω από τον τίτλο «Στο εδώλιο οι πανίσχυροι» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι καταχωρήθηκε η πρώτη υπόθεση για δάνεια του Συνεργατισμού και ότι Χλωρακιώτης, Σταύρου, Λύρας, Μαυρέας αντιμετωπίζουν 19 κατηγορίες για συνωμοσία και καταδολίευση. Αλλού γράφει ότι η εταιρεία POL LIFE στρέφεται εναντίον τεσσάρων προμηθευτών για διακοπή συνεργασίας με καταγγελία στην επιτροπή ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι γυναίκα που κατήγγειλε τον πατέρα της για βιασμό και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 ετών, αποσύρει τα πάντα και μιλά για σκευωρία.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Πλειοδοτούν υποσχέσεις και δημόσιο χρήμα» γράφει στο κύριό της θέμα ότι ο Σταύρος Μαλάς δεν ακολουθεί τις ανέξοδες εξαγγελίες και καταθέτει προτάσεις που δίνουν απαντήσεις στα προβλήματα. Αλλού αναφέρει ότι στέλνονται νέες επιστολές για 50% των Μη εξυπηρετούμενων δανείων και σε δυσμενέστερη θέση είναι οι εργαζόμενοι. Επίσης η «Χ» προβάλλει το ψήφισμα καταδίκης της απόφασης Τραμπ για τα Ιεροσόλυμα χθες στη ΓΣ των ΗΕ.

«Ηλικιωμένος εγκαταλείφθηκε στο πάτωμα για ώρες» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην υπόθεση του φόνου εξ αμελείας 70χρονου σε στέγη ευγηρίας στη Λεμεσό και ότι μετά την υπόθεση διεξάγονται έρευνες σε άλλες στέγες παγκύπρια. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει την καταχώρηση υποθέσεων για δάνεια του Συνεργατισμού. Αλλού η ‘’CM’’ αναφέρει ότι δημοσκόπηση του ΡΙΚ καταγράφει προβάδισμα για τον Νίκο Αναστασιάδη.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» υπό τον τίτλο « Εκαναν γαργάρα τα στοιχεία ενοχής Αναστασιάδη!» γράφει για απροκάλυπτη ευνοϊκή μεταχείριση του Προέδρου στην υπόθεση της ανάπτυξης στο Πέρα Πεδί. Επίσης αναφέρει αλλού ότι ο Μαλάς μπορεί να φέρει την αλλαγή και ότι είναι προοπτική ανατροπής. Αλλού η «Γ» γράφει ότι είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου οι υποθέσεις στα δικαστήρια για το τραπεζικό σκάνδαλο.

«Ο άνθρωπος χωρίς ντροπή επικεφαλής του ΓΕΣΥ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Ποντίκι» που αναφέρεται σε ρόλο του Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον, που διορίστηκε στον οργανισμό για αυτονόμηση των νοσοκομείων, στο σκάνδαλο Stafford όπου μεταξύ 2005 και 2009 εκατοντάδες ασθενείς πέθαναν στο εν λόγω νοσοκομείο στη Βρετανία. Αλλού αναφέρει ότι οι κάτοχοι αξιογράφων στηρίζουν Νικόλα Παπαδόπουλο στις εκλογές. Επίσης το «Π» προβάλλει θέματα που αφορούν τις προεδρικές.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/12/2017 07:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: