Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Οι δηλώσεις Ερντογάν για Λωζάννη επιβεβαιώνουν τις επεκτατικές προθέσεις της Τουρκίας, λέει το ΔΗΚΟ

“Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την Συνθήκη της Λωζάννης, ενώπιον της πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας, επιβεβαιώνουν τις επεκτατικές προθέσεις της Τουρκίας, την αναξιοπιστία της και την αδιαλλαξία της, σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και κατ’ επέκταση το κυπριακό”, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

Η τουρκική πολιτική, όπως εκφράζεται δια του Ερντογάν, αποδεικνύει ότι η πολιτική των υποχωρήσεων στο κυπριακό και του εξευμενισμού της Τουρκίας, που εφαρμόστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια από τις διακυβερνήσεις Χριστόφια και Αναστασιάδη, όχι μόνο δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, αλλά αποθράσυνε την Τουρκία και κατέγραψε στα έγγραφα του ΟΗΕ, σωρεία υποχωρήσεων της Ελληνοκυπριακής πλευράς έναντι καμίας υποχώρησης της τουρκικής πλευράς.

Η πολιτική Νίκου Αναστασιάδη στο κυπριακό, με την οποία ταυτίζεται πλήρως ο Σταύρος Μαλάς, έχει αποτύχει παταγωδώς.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να μετακινηθεί από τις αδιάλλακτες θέσεις της, εάν δεν υποστεί πολιτικό ή άλλο κόστος.

Είναι γι’ αυτό που επιβάλλεται η εφαρμογή της Νέας Στρατηγικής του Νικόλα Παπαδόπουλου, για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, με συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες θα ενισχύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και θα επιδιώξουν να προκαλέσουν τέτοιο πολιτικό κόστος στην Τουρκία, έτσι ώστε να της είναι ασύμφορη η μη λύση του κυπριακού.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι Δυνάμεις της Αλλαγής, που τον υποστηρίζουν, πρεσβεύουν τη διεκδίκηση και την αξιοπρέπεια, σε αντίθεση με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Σταύρο Μαλά, που πρεσβεύουν την ηττοπάθεια και τη συνθηκολόγηση”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/12/2017 14:57

Be the first to comment on "Οι δηλώσεις Ερντογάν για Λωζάννη επιβεβαιώνουν τις επεκτατικές προθέσεις της Τουρκίας, λέει το ΔΗΚΟ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*