Οι δικηγόροι θα αποφασίσουν για πρόσθετες αιτήσεις για βασανισμούς, λένε οι Σύνδεσμοι ΕΟΚΑ




Ο Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 -59 σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται στην αγωγή που προωθείται στη Αγγλία  για τα βασανιστήρια που υπέστησαν κατά τον αγώνα 1955-1959 και προβαίνουν σε διευκρινίσεις επί του θέματος.

Στην ανακοίνωση αφού αναφέρεται ότι μετά την αγωγή που κατέθεσαν τον Μάρτιο του 2015 οι Κενυάτες εναντίον της Βρετανίας για βασανιστήρια, επεδείχθη ενδιαφέρον για παρόμοιες αγωγές και από μέρους των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και τούτο έγιναν επαφές μεταξύ Άγγλων δικηγόρων με τους Κυπρίους δικηγόρους Ππιριλίδη και Π. Δημητρίου, κλήθηκαν μέσα από δημοσιεύματα οι αγωνιστές που ενδιαφέρονταν να κινηθούν εναντίον των Άγγλων να υποβάλουν εκθέσεις για τα βασανιστήριά τους.

Προστίθεται ότι υπέβαλαν σχετικές εκθέσεις περίπου 130 Αγωνιστές, από τις οποίες οι Άγγλοι δικηγόροι που ήρθαν στην Κύπρο επέλεξαν με βάση τα δικά τους κριτήρια, 35 περιπτώσεις που θεώρησαν δυνατές από πλευράς στοιχείων και τις πρόταξαν.

Στις 28 μέχρι 29 Νοεμβρίου έγινε μια προκαταρτική δίκη για να συζητήσουν και να αποφασίσουν αν οι υποθέσεις πρέπει να εκδικαστούν με βάση το αγγλικό Δίκαιο ή το κυπριακό Δίκαιο.

Οι Σύνδεσμοι προσθέτουν πως μόνο οι δικηγόροι μπορούν να απαντήσουν εάν μπορούν να αποδεχθούν νέες καταθέσεις Αγωνιστών.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/12/2017 12:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: