Οι αλήθειες του Μαρίνου Ουζουνίδη και η… ώρα των παικτών του Παναθηναϊκού




Για ένα πράγμα δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Μαρίνο Ουζουνίδη από την ημέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Ό,τι κρύβεται πίσω από καταστάσεις, που μπορεί να κάνουν ή, να έκαναν κακό στην ομάδα κι ότι δεν καλύπτει τους ποδοσφαιριστές του.

Ένα χρόνο τώρα αυτό έκανε (κι εξακολουθεί να κάνει) ο τεχνικός του «τριφυλλιού». Το ξέσπασμά του μετά την ήττα από τον Πανιώνιο εναντίον των παικτών δεν ήταν τυχαίο, ούτε είχε ο ίδιος καμία όρεξη να φτάσει στο σημείο να πει ότι «αυτή την φορά δεν παίρνω την ευθύνη επάνω μου».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε πολλά και σημαντικά το απόγευμα της Κυριακής (3/12), κυρίως με αποδέκτες τους παίκτες. Κι αυτή την φορά μετά από όλα όσα έχουν προηγηθεί (ή, θα ακολουθήσουν) ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όπως, άλλωστε, είπε και ο Ουζουνίδης «και πέρυσι ήταν για μεγαλύτερο διάστημα απλήρωτοι, αλλά έπαιζαν καλύτερο ποδόσφαιρο». Το ερώτημα, πώς γίνεται να συμβαίνει εφέτος το αντίθετο, μιας και από την περασμένη σεζόν είχαν διαφανεί οι προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου για το μέλλον του στην ΠΑΕ, αυτό είναι κάτι που μόνο οι ποδοσφαιριστές μπορούν (και πρέπει) να απαντήσουν.

Είναι κατανοητό να είναι επηρεασμένοι από την τεράστια αβεβαιότητα που επικρατεί στο τμήμα, είναι επίσης κατανοητό να έχουν… τάσεις φυγής, αλλά όσο καιρό φορούν την φανέλα του Παναθηναϊκού είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους να τα δίνουν όλα στο γήπεδο και όχι να παρουσιάζουν την εικόνα της ΔΙΑΛΥΜΕΝΗΣ ομάδας, όπως έγινε με τον Πανιώνιο.

*Βλέποντας κανείς τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ρόμπιν Λουντ, που είναι ένας από τους παίκτες που πολύ πιθανό να αποχαιρετήσει την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό τον ερχόμενο Ιανουάριο, και δεν ξέρει τι συμβαίνει στην ομάδα, μπορεί εύκολα να εκτιμήσει ότι ο συγκεκριμένος παίκτης μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του με πολύ αυξημένες αποδοχές.

Το πάθος του και η συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

*Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν οπαδοί του Παναθηναϊκού που έβριζαν, εξακολουθούν και θα βρίζουν μελλοντικά την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και εκείνοι που υποστήριζαν, υποστηρίζουν και θα συνεχίσουν να πιστεύουν ότι σε κάθε «έγκλημα» πάντα υπάρχει και η ανάλογη τιμωρία…

Θέμης Τόγιας , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: