Γιούνκερ, Ταγιάνι, Ράτας υπογράφουν τις προτεραιότητες της Ένωσης για το 2018-19




Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρωθυπουργός της Εσθονίας, Γιούρι Ράτας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι υπέγραψαν, στις Βρυξέλλες, κοινή δήλωση σχετικά με τις νομοθετικές προτεραιότητες για το 2018-2019.

Η διακήρυξη περιλαμβάνει 31 νέες νομοθετικές προτάσεις που κατατέθηκαν από την Κομισιόν, οι οποίες θα τύχουν προτεραιότητας από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο για έγκριση ή ουσιαστική πρόοδο πριν τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019.

Μετά την τελετή υπογραφής, ο Πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε πως μετά την προεκλογική του εκστρατεία το 2014 επέμεινε ότι υπό την επιτήρηση του η Κομισιόν “θα είναι μεγάλη για τα μεγάλα πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία για τους πολίτες” και θα προσφέρει θετικά αποτελέσματα μέχρι τη λήξη της εντολής το 2019. “Χαίρομαι”, είπε ο Γιούνκερ, “που μπορώ να συνεχίσω να υπολογίζω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο ως συμμάχους μας σε αυτό το έργο”.

Η κοινή δήλωση καθορίζει επτά τομείς προτεραιότητας:

1. Καλύτερη προστασία της ασφάλειας των πολιτών.

2. Μεταρρύθμιση και ανάπτυξη της μεταναστευτικής πολιτικής με πνεύμα ευθύνης και αλληλεγγύης.

3. Να δοθεί νέα ώθηση στις θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

4. Προώθηση της κοινωνικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Την τήρηση της δέσμευσης για την υλοποίηση μιας συνδεδεμένης ψηφιακής ενιαίας αγοράς.

6. Επίτευξη του στόχου μιας φιλόδοξης Ενεργειακής Ένωσης και μιας μελλοντικής πολιτικής για την αλλαγή του κλίματος και

7. Περαιτέρω ανάπτυξη της δημοκρατικής νομιμότητας σε επίπεδο ΕΕ.

Επιπλέον, οι τρεις Πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τη δέσμευση για κοινές ευρωπαϊκές αξίες, δημοκρατία και κράτος δικαίου, να επιδιώξουν μια ισχυρή, ανοικτή και δίκαιη εμπορική πολιτική, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, να διασφαλίσουν την κοινωνική προστασία και τα κοινωνικά δικαιώματα, όπως ορίζονται στον πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων, να συμβάλουν στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη και να εξασφαλίσουν υψηλό επίπεδο προστασίας δεδομένων, ψηφιακών δικαιωμάτων και ηθικών προτύπων στην τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 14/12/2017 17:44

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: