Για εθνική συνεννόηση, έκανε λόγο η Φώφη, για αντιλαϊκές συνέπειες των μνημονίων το ΚΚΕ…

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο της ΝΔ, έκανε λόγο για εθνική συνεννόηση και όχι για πολιτικά μέτωπα που διχάζουν, ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό ανέφερε οτι πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ο λαός βιώνει τις αντιλαϊκές συνέπειες των μνημονίων.

Κύρια σημεία του χαιρετισμού και της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά:

Η παράταξη μας κράτησε την Ελλάδα όρθια στις δύσκολες ώρες…

Μια περίπου δεκαετία μετά την έναρξη της επώδυνης κρίσης που ακόμη βιώνει ο λαός μας, η πολιτική μας ζωή έχει ανάγκη από τον νηφάλιο και υπεύθυνο Διάλογο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Διάλογο όμως με καθαρές θέσεις και προθέσεις, με στόχο την επίτευξη συγκλίσεων για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το παρόν αλλά και την προοπτική της χώρας.

Η παράταξή μας, κατέβαλε μια μεγάλη προσπάθεια για να μείνει η Ελλάδα και η κοινωνία μας όρθια στις δύσκολες ώρες, καταβάλλοντας ακριβό τίμημα αναλαμβάνοντας τόσο τις ευθύνες που της αναλογούσαν, όσο και ευθύνες άλλων για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα.

Μην ξεχνάμε πόσο στοίχισε η θεωρία ότι τάχα υπήρχαν άλλοι δήθεν εύκολοι δρόμοι για να υπερβούμε τα προβλήματα. Καθώς και οι πρακτικές που αναιρούσαν κάθε θετικό βήμα και τελικά ανακύκλωναν την κρίση.

Είμαστε υπερήφανοι για αυτή την πατριωτική μας στάση, όπως και για την ειλικρινή και επώδυνη διαδικασία αυτοκριτικής και αυτοκάθαρσης που κάναμε στην παράταξη μας. Κάτι που κάναμε μόνο εμείς.
Είναι ανάγκη να γυρίσουμε οριστικά τις σελίδες του παρελθόντος, να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας μαζί του. Μέσα από την αποδοχή της πρότασής μας, για εξεταστική επιτροπή για τις εξελίξεις στην οικονομία, από την είσοδό μας στο ευρώ μέχρι σήμερα.

Εθνική Γραμμή με ανάπτυξη και καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων…

Η έξοδος από την κρίση απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, μια ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ για ένα νέο μοντέλο παραγωγής, που θα οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη, σε προσέλκυση υγιών επενδύσεων, στην παραγωγή νέου πλούτου στην χώρα.

Απαιτεί όμως και μια τολμηρή πολιτική δίκαιης διανομής αυτού του πλούτου, που θα στηρίζει την μεσαία τάξη και θα μειώνει ριζικά τις Κοινωνικές Ανισότητες.

Γιατί για εμάς αποτελεί θεμελιώδη και για αυτό αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η καταπολέμηση της Ανεργίας, η Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή, οι αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας.

Απαιτεί βέβαια και βαθιές αλλαγές, ανατροπές και μεταρρυθμίσεις σε ότι καθηλώνει την χώρα, την αναμέτρηση με πελατειακές νοοτροπίες και κάθε μορφής συμφέροντα που στερούν δυνατότητες και πόρους από το Κοινωνικό σύνολο.
Απαιτεί τον ανένδοτο αγώνα απέναντι στην φοροδιαφυγή, στο λαθρεμπόριο, στο μαύρο πολιτικό χρήμα, απαιτεί την πλήρη διαφάνεια σε όλους τους τομείς της πολιτικής μας ζωής.

Ναι στην συννενόηση, όχι σε πολιτικά μέτωπα που διχάζουν

Να επιδιώξουμε με ειλικρίνεια την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ. Η Εθνική Συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με Κυβερνητικές Συνεργασίες.

Είναι κάτι υπέρτερο από αυτές, γιατί θέτει, στο κέντρο του ενδιαφέροντος της, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, των Ελληνίδων και των Ελλήνων.
Συνδυάζει την αναγκαία Πολιτική Σταθερότητα, με την εξίσου επιτακτική ανάγκη για Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου.

Όμως ας μιλήσουμε καθαρά. Η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού, ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και νέες πραγματικότητες δημιουργούνται.
Όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι σε επαφή με την νέα πραγματικότητα που υπάρχει και στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα!

Όσον μας αφορά, μετά και τις πρόσφατες διαδικασίες μας και την δυναμική της συμμετοχής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, στοχεύουμε σε Πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.
Με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα, που θα επικυρωθεί από το επικείμενο Συνέδριό μας.

Με αυτό το Πρόγραμμα εμείς θα πορευτούμε. Επιδιώκοντας Εθνική Συνεννόηση και συμφωνία μιας Εθνικής Γραμμής για όλα τα μεγάλα θέματα της χώρας.

Τόσο η θέληση των πολιτών, που θα εκφράσουν με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, όσο και η δυνατότητα δημιουργίας μιας Προγραμματικής Συμφωνίας με προοδευτικό σχέδιο διακυβέρνησης , θα καθορίσουν τις τελικές επιλογές μας.

Λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας «πολιτικά μέτωπα» κάθε μορφής που διχάζουν.

Γιατί εμείς , ανοιχτά «μέτωπα» έχουμε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση.
Είναι ώρα να ενώσουμε και όχι να διχάζουμε τον λαό μας.

Χαιρετισμός εκπροσώπου ΚΚΕ βουλευτη Γ. Λαμπρούλη στο συνέδριο

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στο συνέδριο της ΝΔ ανέφερε οτι πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ο λαός βιώνει τις αντιλαϊκές συνέπειες των μνημονίων.

“Οι προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμα και αν επιβεβαιωθούν σε ένα βαθμό, δεν θα αφορούν τα λαϊκά στρώματα. Θα είναι ανάκαμψη για λίγους και επισφαλής”, σημείωσε επισημαίνοντας πως ” ο λαός πρέπει να οικοδομήσει τη δική του κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων”.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal