Επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες για τους ξένους, δημιουργεί η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, ειπώθηκε στη Βιέννη…




Τη θέση πως η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για τους ξένους, τόσο εμπορικές όσο και επενδύσεων, τόνισε από τη Βιέννη, ο γενικός διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Φραγκίσκος Βέρρος, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο πρώτο Ελληνο-Αυστριακό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

«Σύμφωνα με όλα τα αντικειμενικά στοιχεία, η Ελλάδα φαίνεται ότι βγαίνει από τη μεγάλη κρίση και ότι επομένως δημιουργεί ευκαιρίες, τόσο εμπορικές όσο και επενδύσεων, για τους ξένους που θα ήθελαν να πάρουν ένα στοιχειώδες ή ένα μέτριο ρίσκο», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτός είναι και ο λόγος που στην αντιπροσωπεία που έχει έλθει από την Αθήνα βρίσκονται εκπρόσωποι μεγάλων “πρόζεκτ”, όπως η Cosco και η Lamda Development, τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά των δυνατοτήτων που δίνει η χώρα αυτή τη στιγμή», προσθέτει.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βέρρος, στόχος του Επιχειρηματικού Φόρουμ στη Βιέννη είναι να αποτελέσει την αρχή μίας στενότερης και ευρύτερης συνεργασίας στον εμπορικό τομέα και στον τομέα των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας, «τομείς αρκετά παραμελημένους για διάφορους λόγους».

Οι λόγοι αυτοί συνδέονται, κατά την άποψή του, με την εικόνα που έχει η οικονομία της Ελλάδας στην Αυστρία και η οποία δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή κατάσταση, κατά την οποία η Ελλάδα βγαίνει πλέον από τη μεγάλη κρίση δημιουργώντας επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως εκτός από τις επενδύσεις στα μεγάλα «πρόξεκτ», υπάρχουν πολύ σοβαρές ευκαιρίες, μεταξύ άλλων, στην ενέργεια καθώς και στο εμπόριο το οποίο είναι πολύ μικρό για δύο ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Αυστρία, που έχουν δυνατότητες να ανταλλάσσουν προϊόντα.

Κατά την άποψή του, είναι καλές οι προοπτικές για να υπάρξει αύξηση των αυστριακών επενδύσεων στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση, όπως παρατηρεί, πως οι εταιρείες θα αντιληφθούν ότι συμφέρει.

Επιπλέον, θεωρεί πως μπορεί να υπάρξει μία μεγαλύτερη παρουσία ελληνικών προϊόντων στην Αυστρία, γιατί, όπως επισημαίνει, μερικοί από τους ελληνικούς δυναμικούς τομείς προσιδιάζουν στην αυστριακή αγορά, αρκεί να γίνει η κατάλληλη προβολή.

Τέλος, στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο γενικός διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών τονίζει πως στις επαφές που είχε στο πλαίσιο του Ελληνο-Αυστριακού Επιχειρηματικού Φόρουμ, διαπίστωσε το ενδιαφέρον που υπάρχει και το οποίο, όπως ο ίδιος σημειώνει, συνδέεται με την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας.

Στη διάρκεια του σημερινού πρώτου Ελληνο-Αυστριακού Επιχειρηματικού Φόρουμ που διοργανώθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Βιέννη, επιδιώχθηκε η ανάδειξη των δυνατοτήτων για επενδύσεις στην Ελλάδα και των προοπτικών του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Από τους διοργανωτές θεωρείτο σημαντικό να ενημερωθούν από το ΤΑΙΠΕΔ οι δεκάδες Αυστριακοί επιχειρηματίες και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι από μεγάλους ομίλους που συμμετείχαν στο Φόρουμ, για όλο το φάσμα των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, ή από την Cosco, για το γεγονός ότι ο Πειραιάς είναι πλέον ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την εισαγωγή ή εξαγωγή προϊόντων από και προς την ασιατική αγορά.

Επιπλέον, από τη Lamda Development παρουσιάστηκε στο Φόρουμ η επένδυση στο Ελληνικό, «το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη», για το οποίο έχει ήδη υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον από αυστριακές εταιρείες, ενώ ως ξεχωριστή επένδυση στον τομέα του τουρισμού, παρουσιάστηκε το Costa Navarino.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

05/12/2017 19:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δ. Δημητρακούδη
Βιέννη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: