Ένταλμα σύλληψης ανώτατου στελέχου της CIA: Ο Ερντογάν τον κατηγορεί για το πραξικόπημα




Ένταλμα σύλληψης για το ανώτατο στέλεχος της CIA Γκράχαμ Φούλερ εξέδωσε η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης, επισημαίνοντας ότι βρήκε στοιχεία για τις σχέσεις του με τον πρώην εμπειρογνώμονα της CIA Χένρι Τζακ Μπάρκεϊ και άλλα άτομα που διαδραμάτισαν ρόλο στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Σε βάρος του Φούλερ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα κατάργησης της συνταγματικής τάξης, επισημαίνοντας ότι κατά το πραξικόπημα βρισκόταν στην Τουρκία και αμέσως μετά εγκατέλειψε τη χώρα. Σε περίπτωση σύλληψής του θα μεταφερθεί εντός 24 ωρών στην εισαγγελία Κωνσταντινούπολης.

Ο Γκράχαμ Φούλερ φέρεται να βρισκόταν στην Τουρκία κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της οργάνωσης Γκιουλέν και να συμμετείχε σε σύσκεψη που οργανώθηκε στις 15-16 Ιουλίου του 2016 σε ξενοδοχείο στην Πρίγκηπο, από όπου συντονίζονταν οι ενέργειες για το πραξικόπημα. Πάντως, μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο αν και για πρώτη φορά η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης αναφέρει ότι ο Φούλερ κατά το πραξικόπημα βρισκόταν στην Τουρκία και αναχώρησε μετά.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 01/12/2017 18:25

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: