Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες, όταν οι αρχές επενέβησαν σε μια "οικογενειακή διένεξη" σε ένα διαμέρισμα στα προάστια του Ντένβερ, στο Κολοράντο.. Φωτογραφία via Twitter, BBC News

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών με ένοπλο

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες, όταν οι αρχές επενέβησαν σε μια “οικογενειακή διένεξη” σε ένα διαμέρισμα στα προάστια του Ντένβερ, στο Κολοράντο.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη που είχε ανοίξει πυρ μέσα από το διαμέρισμά του, στο Χάιλαντς Παρκ, μια συνοικία που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ντένβερ.

Από τους έξι τραυματίες, οι δύο είναι πολίτες και οι υπόλοιποι τέσσερις αστυνομικοί. Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Οι τρεις φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συλλυπήθηκε μέσω του Twitter την οικογένεια του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του. “Λατρεύουμε την αστυνομία μας και τις δυνάμεις της τάξης. Ο Θεός να τους ευλογεί όλους”, έγραψε.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο Χάιλαντς Παρκ το πρωί, όταν οι αρχές ενημερώθηκαν για τους πυροβολισμούς που ακούγονταν από το διαμέρισμα. Σήμανε συναγερμός σε όλη τη συνοικία και οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μην βγαίνουν στον δρόμο και να απομακρυνθούν από τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Το Χάιλαντς Παρκ βρίσκεται σε μια περιοχή όπου τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές πολύνεκρες τραγωδίες: το λύκειο Κολουμπάιν, όπου σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι το 1999 και ο κινηματογράφος του Ορόρα, όπου έχασαν τη ζωή τους άλλοι 12, απέχουν περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-VoA-Sputnik
Ντένβερ, United States

Be the first to comment on "Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών με ένοπλο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*