Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της “ταλαιπωρημένης” Attica Bank




Την έμπρακτη στήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους προς την Attica Bank εξέφρασαν όλοι οι μέτοχοι της τράπεζας, κατά τη διάρκεια της σημερινής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, εγκρίνοντας την προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου.

Κατά τη διαδικασία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης οι μέτοχοι ενέκριναν την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου, μέχρι του ποσού των 198 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί κεφαλαιακά η τράπεζα, να στηριχθεί η ανάπτυξή της σε υγιείς βάσεις, να αποπληρωθούν οι προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται, να καλυφθούν τυχόν ανάγκες από την εφαρμογή των νέων λογιστικών προτύπων από 01.01.2018 και να διατηρηθεί ο δείκτης φερεγγυότητας στα σημερινά υψηλά του επίπεδα.

Η συζήτηση με τους σημερινούς βασικούς μετόχους για την κάλυψη του κεφαλαίου με τα ποσοστά συμμετοχής ενός εκάστου, θα γίνουν γνωστά σε μεταγενέστερο χρόνο, μετά και την σχετική απόφαση κάθε φορέα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και την υπάρχουσα ενημέρωση, στην αύξηση κεφαλαίου θα μετάσχουν όχι μόνο οι παλαιοί μέτοχοι, αλλά και νέοι με βάση τις βολιδοσκοπήσεις που διενεργεί για λογαριασμό της τράπεζας ο διεθνής Σύμβουλός της.

Ειδικότερα, με την αύξηση αυτή του μετοχικού κεφαλαίου, ο μεν κύριος μέτοχος θα διατηρήσει τη σημαντική του συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, η δε τράπεζα θα έχει την ευχέρεια να διαθέσει τα αδιάθετα σε παλαιούς μετόχους, αλλά και νέους στρατηγικούς επενδυτές.

Τέλος, σημειώνεται ότι, μετά την επάνοδο της Attica Bank σε κερδοφορία, με βάση τα αποτελέσματα του εννεαμήνου του τρέχοντος έτους, την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής της και τις δύο τιτλοποιήσεις των προβληματικών της δανείων, η τράπεζα θα επικεντρωθεί, πλήρως εξυγιασμένη, στο κύριο έργο της και ειδικότερα στη χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην κρίσιμη σημερινή αναπτυξιακή καμπή της ελληνικής οικονομίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: