«Έχουμε χρέος να στηρίξουμε την προσπάθεια της UNICEF» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας




Ιατροφαρμακευτική προστασία και εμβολιασμό επιδιώκει η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF να παρέχει στα παιδιά που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας , με Τηλεμαραθώνιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται στο στούντιο της ΕΡΤ και με το σύνθημα «Ένα ευρώ, μία ζωή». Στοιχειώδες χρέος χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος την στήριξη ενεργώς της προσπάθειας της UNICEF.

Στην σημερινή διοργάνωση συμμετέχουν δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί, αθλητές και συγγραφείς. Μηνύματα στέλνει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, προσφορές δίνουν σχολεία, Δήμοι και Περιφέρειες ενώ αντιπροσωπείες από τον χώρο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ προσφέρουν για δημοπρασία αθλητικά προϊόντα υπογεγραμμένα από παίκτες ομάδων.

Στοιχειώδες χρέος χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος την στήριξη ενεργώς της προσπάθειας της UNICEF να συμπαρασταθεί στα παιδιά, ιδίως στις πιο φτωχές χώρες του Κόσμου για τον εμβολιασμό των παιδιών, σε μήνυμά του στον Τηλεμαραθώνιο της UNICEF και της ΕΡΤ.

«Αν κάνουμε μιαν ειλικρινή αποτίμηση των συνεπειών της διπλής παγκόσμιας κρίσης, της οικονομικής κρίσης και της κρίσης που προκαλεί ο πόλεμος, καταλήγουμε, χωρίς αμφιβολία, σ’ ένα πραγματικά θλιβερό συμπέρασμα: Τα μεγαλύτερα θύματά της είναι τα παιδιά. Έχουμε λοιπόν στοιχειώδες χρέος να στηρίξουμε ενεργώς την μεγάλη προσπάθεια της UNICEF να συμπαρασταθεί στα παιδιά, ιδίως στις πιο φτωχές χώρες του Κόσμου» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρέπει να στηρίξουμε αυτή την συγκεκριμένη εκστρατεία της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών, αφού ο εμβολιασμός μπορεί να προλάβει πολλά δεινά, τα οποία εμφανίζονται νομοτελειακώς αργότερα με καταστροφικά αποτελέσματα» και κατέληξε με την επισήμανση «Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρώ στοιχειώδες χρέος μου να προσθέσω, για μιαν ακόμη φορά, και την δική μου φωνή στην ενίσχυση του αγώνα της UNICEF».

04/12/2017 20:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: