Δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ για Παλαιστίνη: Δημιουργία ανεξάρτητου κράτους που θα συνυπάρχει με το Ισραήλ, λένε…




Σε δήλωση των βουλευτών – βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους και της σταθερής θέσης της Ελλάδας για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και δημοκρατικού Παλαιστινιακού Κράτους, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ.

Ειδικότερα, η δήλωση των βουλευτών – βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη έχει ως εξής:

“Σε συνέχεια των ανησυχητικών εξελίξεων στην Παλαιστίνη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την δέσμευσή της για τη λήψη ενεργών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνσης της βιώσιμης λύσης του Παλαιστινιακού ζητήματος. Στη βάση της Ειδικής Απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής της 22ας Δεκεμβρίου 2015, για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους και της σταθερής θέσης της Ελλάδας για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και δημοκρατικού Παλαιστινιακού Κράτους, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ εντός διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων, με βάση την προ του 1967 γραμμή και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα, οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ :

1. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες επανέναρξης των ειρηνευτικών διαδικασιών, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

2. Δεσμευόμαστε για διαρκείς δράσεις στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας για την προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

3. Δεσμευόμαστε για ισχυρές συνέργειες με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την προώθηση πρωτοβουλιών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης στο Παλαιστινιακό.

Καλούμε στο πλαίσιο όλων των παραπάνω την διεθνή κοινότητα σε θαρραλέες χειρονομίες στήριξης του Παλαιστινιακού λαού”

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

12/12/2017
ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: