Δεν θα δεχθούμε τη συνέχιση της τουρκικής τακτικής, που υποδαυλίζει την εθνική συνοχή στη Θράκη, λέει ο Καμμένος




Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος διεμήνυσε ότι “Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση μιας τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία επιβάλλεται από το τουρκικό προξενείο και θέλει να υποδαυλίσει στη Θράκη την εθνική συνοχή”,σε στελέχη της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.

“Να δώσουμε όλοι οι Έλληνες την πρέπουσα προσοχή για την συνύπαρξη όλου του ελληνικού πληθυσμού: των Ελλήνων Ορθοδόξων, των Ελλήνων Μουσουλμάνων, των Ελλήνων Πομάκων, των Ελλήνων Ρομά, παρά τις δράσεις του τουρκικού προξενείου, που προσπαθεί να πιέσει, κατά παράβαση κάθε συνθήκης και του διεθνούς δικαίου”, προέτρεψε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στα στελέχη της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Πετροχώρι Ξάνθης και της Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού στην Κομοτηνή, τις οποίες επισκέφθηκε για την ανταλλαγή ευχών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

“Η ελληνική Πολιτεία οφείλει πολλά στην περιοχή, σε όλους τους κατοίκους της περιοχής – και στους Ορθόδοξους και στους Μουσουλμάνους. Είναι αλήθεια ότι για πολλά χρόνια η Θράκη είχε παραμεληθεί. Αυτή την υποχρέωση της Πολιτείας θα την αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατό. Όμως, δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση μιας τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία επιβάλλεται από το τουρκικό προξενείο και θέλει να υποδαυλίζει στη Θράκη την εθνική συνοχή” διεμήνυσε.

Επιζητούμε ειρήνη και συνεργασία με τους γείτονές μας, αλλά επιζητούμε και σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως επιζητούμε το σεβασμό απέναντι στο διεθνές δίκαιο, στις διεθνείς συνθήκες”, επανέλαβε.

“Tέτοια φαινόμενα δεν είναι αποδεκτά – και να ξέρουν πολύ καλά, ότι όσο κι αν θέλουμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας, τόσο έτοιμοι είμαστε οποιαδήποτε στιγμή κι αν χρειαστεί, να υπερασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Όσο ζει έστω κι ένας από εμάς, δεν πρόκειται να υποσταλεί καμία σημαία. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας”, κατέστησε εκ νέου σαφές ο υπουργός. Προέτρεψε δε τη γείτονα, “καλό θα είναι να ζήσουμε ειρηνικά και να σταματήσουν τις προκλήσεις, ιδίως σε μια περιοχή για την οποία δεν υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση από τις διεθνείς συνθήκες: είναι αμιγώς ελληνική, με απόλυτο σεβασμό σε όλο τον πληθυσμό της περιοχής, ανεξαρτήτως θρησκείας και ανεξαρτήτως φυλής”.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους των ακριτικών φυλακίων του Δ’ Σώματος Στρατού και τους ευχήθηκε για τις γιορτές.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι “βγαίνοντας από αυτή την κρίση, πρωταρχικός μας στόχος μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών που έχει υποστεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Τη χρονιά που έρχεται, ξεκινά πλέον η έξοδος της χώρας από αυτή την τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση και η μέριμνά μας θα είναι να αποκαταστήσουμε όλες αυτές τις μειώσεις στα οικονομικά, που έχει υποστεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου, “στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας δίνει η Πολιτεία και των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, υλοποιεί συνεχώς πολυποίκιλες δράσεις για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, τόσο της δικής σας όσο και των οικογενειών σας. θα απελευθερωθούν ακόμη περισσότερα, όσα περισσότερα μπορούμε να διασφαλίσουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε κατοικίες για τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ. Πρώτος στόχος είναι η κάλυψη κατά 100%, της στέγασης των στελεχών μας, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια” , πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας εξήρε το πολυδιάστατο έργο των στελεχών του Δ Σώματος Στρατού, λέγοντας χαρακτηριστικά :”Είστε παρόντες όπου και όποτε απαιτηθεί. Γι’ αυτό το λόγο κερδίζετε τη δημόσια αναγνώριση. Όλος ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει το έργο που επιτελούν εδώ οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ολος ο ελληνικός λαός είναι μαζί σας. Δεν υπάρχει άσκηση πολιτικής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι χώρος αντιπαράθεσης, είναι χώρος ενότητας του ελληνικού λαού” , επανέλαβε. “Οι Ένοπλες Δυνάμεις με αρχηγό την Υπέρμαχο Στρατηγό, έχουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Και είμαι περήφανος ως πολιτικός προϊστάμενος να σας πω, ότι σε όλες τις μετρήσεις που γίνονται, ανεξαρτήτως των θεμάτων που εξετάζουν, θα δείτε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πάντα την πρώτη θέση στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα σε τέτοιες ευαίσθητες περιοχές όπως στην περιοχή που εσείς υπηρετείτε”, κατέληξε.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

19/12/2017 20:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: