Χρήσιμος ηλίθιος ο Τουσκ, αλλά για ποιους; Για μία ακόμη φορά λειτούργησε ως λαγός της Μέρκελ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Ο Ντόναλντ Τούσκ είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα νεογενίτσαρου κομισάριου των Βρυξελλών. Γνήσιο πολιτικό προιόν της μετασοβιετικής νεοφιλελεύθερης λαίλαπας στις χώρες του πρώην υπαρκτού, διετέλεσε πρωθυπουργός για δύο θητείες στην Πολωνία και όταν είδε ότι ξέφτισε η μπογιά του, απέδρασε εγκαίρως για τις Βρυξέλλες.

Εκεί, ποντάροντας πρωτίστως στα αντιρωσικά του διαπιστευτήρια, τα γερμανικά μαντρόσκυλα του φόρτωσαν ένα κουστούμι πολύ μεγαλύτερο από το μπόι του. Και έτσι αναδείχτηκε πρόεδρος του ευρωπαικού συμβουλίου, διαδεχόμενος έναν άλλο φασουλή αχυράνθρωπο, τον Χέρμαν βαν Ρομπέι, κυριολεκτικά από το πουθενά.

Για την ανέλιξη του αυτή δεν εκτιμήθηκε η οξυδέρκεια του ή τεχνοκρατικές ικανότητες του(σ.σ. μιλάει αγγλικά λίγο χειρότερα από τον Τσίπρα…), ούτε η ηθική ακεραιότητα του(σ.σ. ενεπλάκη σε σκάνδαλο υποκλοπών). Μονάχα η ικανότητα του να μεταμορφώνεται σε γλοιώδες σφουγγαρόπανο της Μέρκελ. Τον θυμόμαστε άλλωστε στην κρίσιμη σύνοδο του Ιουλίου 2015 να λέει το ανεκδιήγητο «the game is over” στον Ελληνα πρωθυπουργό ο οποίος του απάντησε ότι «οι ζωές των ανθρώπων, οι συντάξεις και οι μισθοί, δεν είναι παιχνίδι».

Αν και Πολωνός στην καταγωγή, όπως προαναφέραμε, ο καλύτερος υπηρέτης του Βερολίνου είναι ασφαλώς αμβλυμένης εθνικής συνείδησης όπως πολλοί αξιωματούχοι της νομενκλατούρας των Βρυξελλών. Γι αυτόν ευαγγέλιο είναι το γερμανικό όραμα «ευρωπαικής ενοποίησης» με την κυριαρχία των τραπεζών και το νεοφιλελεύθερο μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης.

Στην πατρίδα του που κυβερνά με ευρεία αποδοχή το καθαρόαιμο δεξιό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» δεν θέλουν πλέον ούτε να τον μυρίσουν, σε σημείο μάλιστα που επιχειρήθηκε πολωνικό βέτο στην ανανέωση της ευρωπαικής θητείας του!

Το Βερολίνο όμως επέβαλλε την επανεκλογή του και συνέχιζε να αναπέμπει ύμνους στο πρόσωπο του. Μέχρι πρόσφατα που αναγκάστηκε να τον αδειάσει προσωρινά επειδή δημιούργησε σάλο με την διαφαινόμενη πρωτοβουλία του να ακυρώσει το (σαθρό ομολογουμένως) πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής που προβλέπει, στην θεωρία πάντα,  την μετεγκατάσταση προσφύγων βάσει ποσοστώσεων στα κράτη μέλη.

Κάποιοι ανόητοι ή εντολοδόχοι που θέλουν να αποκρύψουν τα πραγματικά κίνητρα της μαριονέττας των Γερμανών είπαν ότι…έκανε του κεφαλιού του, για να ανεβάσει τις (καμένες) μετοχές του στην πατρίδα του που μαζί με την Ουγγαρία και την Τσεχία υιοθετεί ένα σκληρό πλαίσιο αποκλεισμού επίδοξων μουσουλμάνων μεταναστών.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Τούσκ λειτούργησε και πάλι ως «λαγός» της Μέρκελ, που βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση και θέλει να βολιδοσκοπήσει το πεδίο δραστικών φραγμών στην μεταφορά προσφύγων από τις λεγόμενες «χώρες πρώτης υποδοχής».

Η Γερμανίδα πολιτικός που δυσκολεύεται εξαιρετικά να σχηματίσει νέα κυβέρνηση δεχόμενη αμφίπλευρες πιέσεις με κύριο άξονα το μεταναστευτικό επιθυμεί πλέον να υψώσει έναν νοητό φράχτη που θα περιορίζει τους Ασιάτες και Αφρικανούς μετανάστες στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Εκεί δηλαδή που πρωτοπατούν το πόδι τους διασχίζοντας τα ευρωπαικά θαλάσσια σύνορα.

Δεν μπορεί να το ομολογήσει ευθέως, γιατί είναι η ίδια που ευθύνεται για την πολιτική των «ανοιχτών θυρών» με τα…Willkommen και τα άλλα καραγκιοζιλίκια της μαζικής υποδοχής προσφύγων που ξεκίνησε μόλις πριν τρία χρόνια και τερματίστηκε άδοξα όταν διαπιστώθηκε πώς κάποιοι από τους νέο-εποίκους, εκτός από το να δουλεύουν για ψίχουλα στα εργοστάσια της Βαυαρίας, στριμώχνουν τις γερμανίδες στις χριστουγεννιάτικες γιορτές, βιάζουν παιδάκια και βάζουν καμιά βόμβα, όταν τους ορμηνέψει το Χαλιφάτο…

Η Μέρκελ λοιπόν ήταν εκείνη που έβαλε τον Ντόναλντ, «τον δικό μας Ντόναλντ», όπως αρέσκεται να τον προσφωνεί, για να ρίξει άδεια μήπως και πιάσει γεμάτα…Και ασφαλώς όταν στις αρχές του καλοκαιριού ο αχυράνθρωπος αυτός επιστρέψει, ξεδιπλώνοντας στην Σύνοδο Κορυφής την πρόταση  που αναγκάστηκε για λίγο να αποσύρει, θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις αυτών που επιθυμούν να μένουν οι πρόσφυγες εκεί που τους περισυλλέγουν.

Η ειρωνεία του πράγματος είναι ότι σε ότι αφορά την περιβόητη «μετεγκατάσταση» η Γερμανία έχει δεχτεί να φιλοξενήσει μέχρι τώρα λιγότερους από 5500 πρόσφυγες που έκαναν αίτηση ασύλου σε ελληνικό έδαφος. Ηδη το πρόγραμμα έχει σταματήσει να εφαρμόζεται και το Βερολίνο διαμηνύει την πρόθεση του να σφραγίσει τα σύνορα του σε μετανάστες από την Ελλάδα, υποβάλλοντας ακόμη και τους Ελληνες ταξιδιώτες σε εξευτελιστικούς ελέγχους ρατσιστικού τύπου.

Η συνέχεια προμηνύεται δυστυχώς ακόμη χειρότερη και δεν έχει σχέση με τον…εγκέφαλο του Τουσκ, αλλά με αυτούς που θα του πασάρουν τα σκονάκια…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: