Μπορεί η Μέγκαν Μαρκλ να είναι η νέα Νταϊάνα ;




Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ και την επίσημη φωτογράφισή τους, η Αμερικανίδα ηθοποιός έδωσε ήδη μία τηλεοπτική συνέντευξη και σήμερα θα παραστεί σε δύο φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Η ηθοποιός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS θα συναντηθεί με ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα από τη νόσο.

Εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανώσεων εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Μέγκαν Μαρκλ θα στρέψει την προσοχή σε θέματα που άλλοι «μάλλον αποφεύγουν» θυμίζοντας ότι η μητέρα του πρίγκιπα Χάρι, η εκλιπούσα πριγκίπισσα Νταϊάνα κατέβαλε προσπάθειες και συμμετείχε σε εκστρατείες για να καταρριφθεί το στίγμα του HIV.

Η Λίζι Τζόρνταν, πιθανότατα η πρώτη εκπρόσωπος οργάνωσης που θα συναντήσει η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε στην εφημερίδα The Telegraph ότι ο πρίγκιπας και η αρραβωνιαστικιά του θα φωτίσουν το θέμα , ώστε να ενημερωθεί η νέα γενιά, 30 χρόνια μετά την κίνηση της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας, η οποία έβγαλε το γάντι για να σφίξει το χέρι με ασθενή με AIDS.

Ο Ίαν Γκριν, διευθύνων σύμβουλος του Terrence Higgins Trust, δήλωσε ότι η Νταϊάνα είχε αλλάξει το αφήγημα για όσους έχουν HIV, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να υπογραμμίσω αρκετά τον αντίκτυπο που θα έχει ο Πρίγκιπας Χάρι και τώρα η Μέγκαν».

AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: