Αμερικανίδα βουλευτής ζητά από τον Τίλερσον να κόψει τα φτερά του Ερντογάν για Λωζάννη




Με επιστολή της προς τον Yπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, η συμπρόεδρος της Ομάδας Ελληνικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κάρολιν Μαλόνι, καλεί τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, μετά την αναφορά του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ότι θα πρέπει να τύχει επαναδιαπραγμάτευσης.

Στην επιστολή της η Βουλευτής Μαλόνι υποστηρίζει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι οι εδαφικοί όροι της Συνθήκης δεν είναι διαπραγματεύσιμοι και ότι δεν θα δεχθούν την τουρκική υποκίνηση συνοριακών διαφορών σε μια περιοχή που είναι ειρηνική για σχεδόν 100 χρόνια».

Εκφράζει παράλληλα την άποψη ότι το άνοιγμα συνοριακής διαμάχης για εδάφη που διευθετήθηκαν πριν από περίπου 100 χρόνια είναι μια προκλητική και επικίνδυνη πρόταση.

«Ελπίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να αποθαρρύνουν την Τουρκία να ακολουθήσει αυτή τη γραμμή διπλωματίας», καταλήγει η επιστολή της Αμερικανίδας βουλευτή.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΠΑ/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 13/12/2017 07:07

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: