“Yπηκοότητα” του ψευδοκράτους κατέχει ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ε. Μπαγίς




Ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, παραδέχθηκε ότι έχει και την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους “ΤΔΒΚ”. Ο Μπαγίς έκανε σχετική δήλωση σε δημοσιογράφο της τουρκικής εφημερίδας Πόστα, η οποία αναδημοσιεύεται σε όλες σχεδόν τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

«Με την προτροπή και την πρόσκληση του αδερφού μου πρωθυπουργού της ΤΔΒΚ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν, αποδέχθηκα την υπηκοότητα», ανέφερε ο Εγκεμέν Μπαγίς. Η είδηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια, αλλά και έντονες επικρίσεις στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ο Εγκεμέν Μπαγίς εργάζεται σήμερα ως διευθυντής ινστιτούτου στο τουρκικό πανεπιστήμιο Αϊντίν, το οποίο έχει κάνει αίτηση λειτουργίας στα κατεχόμενα.

Η «υπηκοότητα» παραχωρήθηκε στον Τούρκο πρώην υπουργό, αλλά και στον Τούρκο επιχειρηματία που διαχειρίζεται το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, συνιδιοκτήτη της εταιρείας Τ & Τ, Εμρουλλάχ Τουρανλί, κατά την συνεδρίαση , στις 10 Νοεμβρίου, του «υπουργικού συμβουλίου» του παράνομου καθεστώτος στα κατεχόμενα. Η απόφαση του «υπουργικού» της 10ης Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα του κράτους» ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου.

Ο Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε ότι πολλά άτομα από την Τουρκία παίρνουν -όπως ανέφερε- «υπηκοότητα για να στηρίξουν την «ΤΔΒΚ». Ο ίδιος, είπε, ότι εδώ και χρόνια στηρίζει την «θυγατέρα πατρίδα» σε διεθνή φόρα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Είναι η πρώτη φορά, συμπλήρωσε, «που παίρνει την υπηκοότητα άλλης χώρας, πλην της Τουρκίας».
Στη δήλωση του ο κ. Μπαγίς θυμήθηκε ότι, όταν ήταν 15 χρονών ήταν μεταξύ των διοργανωτών για τις εκδηλώσεις στήριξης της «ΤΔΒΚ» και του Ραούφ Ντενκτάς. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», στην τελευταία του συνεδρίαση το παράνομο «υπουργικό συμβούλιο» παραχώρησε «υπηκοότητα» σε 519 άτομα.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

16/11/2017 19:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτου
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: