Ξεκίνησε η μεγάλου ειδικού βάρους επίσκεψη Σίσι στην Κύπρο, πριν την Τριμερή και με Ελλάδα




Εφθασε γύρω στις 1030 στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ανέφερε στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Τον κ. Σίσι υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ άγημα της ΕΦ απέδωσε τιμές και έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών από τη φιλαρμονική της Αστυνομίας.

Ακολούθως, ο κ. Σίσι κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ` και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σύστησε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας και, αντιστρόφως, ο κ. Σίσι στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα μέλη της αντιπροσωπείας της χώρας του.

Μετά από χειραψία εισήλθαν στο Προεδρικό μαζί με τα μέλη των αντιπροσωπειών των δυο χωρών όπου οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψης, σημειώνοντας ότι «σήμερα, η πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απτή απόδειξη της αποφασιστικότητας μας να αναβαθμίσουμε και να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο της Αιγύπτου με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ, και θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο Σίσι.

Στη συνέχεια θα υπογραφούν Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ Κύπρου – Αιγύπτου και Αναστασιάδης και Σίσι θα προβούν σε δηλώσεις.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μια ημέρα πριν την Τριμερή Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, η οποία επίσης θα λάβει χώρα στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή των Προέδρων Αναστασιάδη και Σίσι και του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/11/2017 10:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: