Τον “σπιλώσαν” τον άμεπτο Γιλντιρίμ! Στα Paradise Papers τα παιδιά του, σύμφωνα με την Τζουμχουριέτ




Έρευνα στις εταιρείες των παιδιών του ζήτησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, επικρίνοντας την εφημερίδα της αντιπολίτευσης Τζουμχουριέτ ότι προσπαθεί να σπιλώσει το όνομά του, επικαλούμενη τα Paradise Papers τα οποία αποκάλυψε γερμανική εφημερίδα σύμφωνα με τα οποία οι γιοι του Πρωθυπουργού έχουν εταιρείες στη Μάλτα για να αποφύγουν τη φορολογία.

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ έγραψε ότι οι γιοι του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερκάν και Μπουλέντ Γιλντιρίμ έχουν πέντε εταιρείες, οι θείοι του δύο και ανιψιός του τέσσερις. Σε δύο από τις εταιρείες αυτές είναι συνέταιρος και ο Σαλίχ Ζεκί ο οποίος είχε κερδίσει διαγωνισμούς από το Υπουργείο Συγκοινωνίας της Τουρκίας.

Αναχωρώντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα ζητήσει ξανά την έκδοση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι οι εταιρείες ανήκουν στα παιδιά του και ότι είναι καθόλα νόμιμες, χωρίς εκείνος να έχει καμία εμπλοκή. Σε σχετική ερώτηση για το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι θα ήταν καλό οι πολίτες μας να μάθουν την αλήθεια.

“Εγώ είμαι ναυπηγός και όλη μου τη ζωή την πέρασα στα ναυπηγεία. Όταν ξεκίνησα στην πολιτική, άφησα τις επιχειρήσεις στα παιδιά μου. Ο μικρότερος είναι 33 και ο μεγαλύτερος 40 χρονών. Εκείνοι κάνουν τη δουλειά τους κι εγώ τη δική μου. Όταν ξεκίνησα στην πολιτική έδωσα μία συμβουλή στα παιδιά μου. Με το κράτος να μην έχετε καμία δοσοληψία. Ούτε από κοντά να πλησιάσετε, όπως επίσης ούτε να χρησιμοποιήσετε κρατική τράπεζα ως πηγή χρηματοδότησης. Ναυπηγεία υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη. Επομένως σε κάθε γωνιά του πλανήτη δραστηριοποιούνται. Τίποτα δεν υπάρχει για να κρύψεις. Αλλά εκείνοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μία εντύπωση τυπώνοντας τη δική μου φωτογραφία ότι εδώ κάτι κρύβεται,” είπε.

Εάν θέλετε να πάρετε πληροφορίες για κάποιο πρόσωπο, ανέφερε, είτε στην Τουρκία είτε σε κάποια άλλη χώρα σχετικά με τις εμπορικές του δραστηριότητες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Μητρώο Εμπόρων. Αν όχι, δίνετε δύο δολάρια στη Μάλτα μέσω διαδικτύου και παίρνετε ό,τι πληροφορία θέλετε. Και θα δείτε ότι αυτές οι εταιρείες είναι εταιρείες με διαφανείς δραστηριότητες. Αυτό το θέμα δεν είναι καινούριο.

“Η συγκεκριμένη εφημερίδα έφερε το θέμα για πρώτη φορά στην επικαιρότητα το 2008 αλλά και το 2014, οπότε διεξήχθησαν οι δημοτικές εκλογές, και ήμουν υποψήφιος για το δήμο της Σμύρνης. Δεν τα κατάφεραν και το Μάιο του 2017 επανέφεραν το θέμα και το έκαναν είδηση. Τώρα πάλι το κάνουν μεγάλη είδηση με αβάσιμες ωστόσο πληροφορίες. Προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα και να μειώσουν την αξιοπιστία μου. Εγώ έχω ασυλία, αλλά τα παιδιά μου δεν έχουν. Ας κάνουν όποια έρευνα θέλουν, αυτό θέλω κι εγώ. Η μεγαλύτερή μας περιουσία είναι η αξιοπρέπειά μας. Τα υπόλοιπα είναι πρόσκαιρα. Την αξιοπρέπειά του ένας άνθρωπος τη μεταφέρει και στον άλλον κόσμο. Να την αποκτήσει δύσκολο, να την χάσει πολύ εύκολο. Δεν δίνει φόρους, τον κατηγορούν. Αλλά τα παιδιά μου δίνουν τους περισσότερους φόρους σε σχέση με άλλες εταιρείες για την εδώ εταιρεία τους”, ανέφερε.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 07/11/2017 11:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: