Τον Δεκέμβριο η τελική πρόταση της Κομισιόν για τα προενταξιακά κονδύλια της Τουρκίας




Σε συνέχεια της συζήτησης των ηγετών για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου, το Κολέγιο των Επιτρόπων συζήτησε το θέμα των προενταξιακών κονδυλίων σήμερα, αλλά οι σχετικές τελικές προτάσεις της Κομισιόν θα έρθουν το Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα ο Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν πραγματοποίησε επισκόπηση της κατάστασης της τρέχουσας προενταξιακής στήριξης (IPA) και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Η Κομισιόν θα ενεργήσει κατόπιν προσκλήσεως του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και θα παρουσιάσει επιλογές για την προσαρμογή των ενδεικτικών χρηματοδοτικών πόρων για την Τουρκία για τα έτη 2018-2020.

Ο Επίτροπος Χαν θα παρουσιάσει την τελική πρόταση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων του Δεκεμβρίου (GAC) για μια πολιτική απόφαση. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Προεδρίας του GAC τον Δεκέμβριο του 2016, η Κομισιόν επικεντρώνει ήδη τη συνεχιζόμενη προενταξιακή χρηματοδότηση σε βασικούς τομείς όπως το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα, η κοινωνία των πολιτών και οι διαπροσωπικές επαφές, τομείς που θα διατηρηθούν στα μελλοντικά προγράμματα βοήθειας.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 08/11/2017 13:11

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: