Στους 26 οι νεκροί από την επίθεση στο Τέξας: Προβληματισμένο το FBI για τα κίνητρα του δράστη




Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών του Σάδερλαντ Σπρινγκς κοντά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας, σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης επιβεαίωσε ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών.

Το FBI του Σαν Αντόνιο ανακοίνωσε ότι πράκτορές του βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για το κίνητρο του δράστη. Αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν και μοναδικό δράστη, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνά και άλλα σενάρια.

Μόνος του φέρεται να ενήργησε ο δράστης του μακελειού σε εκκλησία του Τέξας, στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον 26 ανθρώπων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες,  ο δράστης μπήκε στην εκκλησία και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς τον κόσμο που βρισκόταν στο χώρο για την λειτουργία της Κυριακής.

Ο μακελάρης έπεσε νεκρός  έπειτα από μία μικρής διάρκειας καταδίωξη. Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, δεν έχει αποσαφηνιστεί, εάν σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών ή αυτοκτόνησε.

Αν και τα στοιχεία του δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, δημοσιογράφος ανήρτησε στο Twitter μία φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη, τον οποίο κατονομάζει ως Sam Hyde.

Τη φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη έδωσε στο Twitter αμερικανός δημοσιογράφος

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

05/11/2017 22:20
BBC, ABC NEWS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: