Το απίστευτο συνέβη! Εισβολή “Ρουβίκωνα” και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οργή Καμμένου




Ομάδα του «Ρουβίκωνα» αποτελούμενη από 10-15 άτομα εισήλθε το μεσημέρι, ανήμερα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, στο Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, από την πύλη της λεωφόρου Μεσογείων, -απ’οπου εισέρχονται τα αυτοκίνητα-, προχώρησε στον προαύλιο χώρο και πέταξε φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού και εναντίον των ιμπεριαλιστών.

Η ομάδα απωθήθηκε από την ασφάλεια του στρατοπέδου και αποχώρησε. Ενημερώθηκε η αστυνομία ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, ο Πάνος Καμμένος, σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών.

— Για εξευτελισμό της κυβέρνησης κάνει λόγο η ΝΔ, αναφορικά με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μίας κυβέρνησης».

«Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

— «Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα». Αυτό αναφέρει το Ποτάμι, σε σχόλιό του για την νέα ενέργεια του Ρουβίκωνα.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ:
Εισέβαλαν και στο υπουργείο Άμυνας τα μέλη του Ρουβίκωνα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν μέσα στον χώρο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και την κεντρική είσοδο που οδηγεί στο γραφείου του υπουργού Πάνου Καμμένου, ο οποίος είναι στον Καναδά, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Αποστολάκη.

Υπερήφανοι δε κατόπιν, σε ανακοίνωσή τους σε γνωστή ιστοσελίδα, αναφέρουν ότι επέλεξαν την ημέρα του Πολυτεχνείου, για «μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος» επειδή «ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών)».

Και συνεχίζουν: «Δεν ειναι μόνο η τακτική εισφορά δισεκατομμυρίων στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ που την είδαμε να ξεκινάει με το καλημέρα της κυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ (500 εκατομύρια για εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας) και συνεχίζει σήμερα με την αναβάθμιση των F-16 με 1,5 δισ. Αυτή από μόνη της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως φορολογία μιας περιφέρειας προς το αυτοκρατορικό κέντρο. Είναι άλλα σημαντικότερα. Είναι η επέκταση στης βάσης της Σούδας που πλέον θα γίνει το βασικό σημείο απογείωση επανδρωμένων και μη μαχητικών για τα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή. Η βάση από όπου θα ξεκινούν τα drones για στοχευμένες δολοφονίες όποιου οι ΗΠΑ χαρακτηρίσουν ως τρομοκράτη. Είναι η καθιέρωση πλεόν κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και η γραφειοκρατική δόμηση του στρατιωτικού τους συντονισμού. Είναι η προοπτική του αγωγού Eastmed, που παρακάμπτει την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία και βάζει στον άξονα και την Ιταλία. Είναι τα ξαφνικά νταραβέρια για πυρομαχικά στη Σ.Αραβία που γενοκτονεί ανενόχλητη στην Υεμένη. Είναι οι προετοιμασίες για αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Αραξο. Είναι η αναζωπύρωση του Κυπριακού. Είναι η κρίση και ο αναβρασμός στα Βαλκάνια όπου και εκεί αντανακλάται ο ίδιος ανταγωνισμός με αυτόν στην Μ.Ανατολή».

Τα ερωτήματα φυσικά του δημιουργούνται είναι σαφέστατα και αφορούν πρώτον το κατάφεραν να εισέλθουν και να φτάσουν μέχρι την καρδιά της άμυνας της χώρας. Υπάρχει σχέδιο αντίδρασης ή όχι;

Κάποιος οφείλει αν εξηγήσει τι θα γινόταν εάν στη θέση αυτών των περίεργων τύπων ήταν ομάδα ειδικών επιχειρήσεων κάποιας εχθρικής δύναμης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: