Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Θετικές χαρακτήρισε τις συζητήσεις με Τουσκ η Τερέζα Μέι: Πρόοδος με το Brexit, λέει…

Για “θετική συνάντηση” έκανε λόγο η Τερέζα Μέι, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, εξερχόμενη της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στις Βρυξέλλες και το περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – ΑΕΣ.

Μιλώντας στον Τύπο κατά την έξοδό της από το Συμβούλιο η Τερέζα Μέι δήλωσε πως είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και με ορισμένους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για τις διαπραγματεύσεις μας και την πορεία προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα στα διάφορα θέματα για τα οποία διαπραγματευόμαστε να επιλυθούν, αλλά “υπήρξε ένα πολύ θετικό κλίμα στις συνομιλίες και ένα γνήσιο συναίσθημα ότι θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί”.

Σε σχέση με τα επιμέρους ζητήματα του Brexit τόνισε ότι οι δύο πλευρές έχουν σημειώσει πρόοδο σε όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις σε όλα τα θέματα. Όσον αφορά τα σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, “εμείς και η ιρλανδική κυβέρνηση συνεχίζουμε να μιλάμε για τις λύσεις”, σημείωσε.

“Έχουμε την ίδια επιθυμία”, ανέφερε. “Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η μετακίνηση ανθρώπων και το εμπόριο πέρα ​​από τα σύνορα αυτά μπορεί να συνεχιστεί όπως τώρα και ότι δεν δημιουργούμε νέους φραγμούς στο εμπόριο ή την κυκλοφορία των ανθρώπων”, διευκρίνισε λέγοντας ότι “αυτό πιστεύουμε ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Βόρειας Ιρλανδίας”.

Σε σχέση, τέλος, με τον οικονομικό διακανονισμό, παρέπεμψε στην ομιλία της Φλωρεντίας, όπου δήλωσε ότι το ΗΒ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του. “Είπα ότι καμία χώρα, κανένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζεται να ανησυχεί ότι θα λάβει λιγότερα ή θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα στο τρέχον σχέδιο προϋπολογισμού και ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας”, κατέληξε.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 24/11/2017 20:05

Be the first to comment on "Θετικές χαρακτήρισε τις συζητήσεις με Τουσκ η Τερέζα Μέι: Πρόοδος με το Brexit, λέει…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*