Τα θετικά από διμερείς και τριμερείς κινδυνεύουν λόγω πολιτικής Αναστασιάδη, λέει η ΕΔΕΚ




“Τα θετικά από τις διμερείς και τριμερείς συμφωνίες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν ως χάρτινος πύργος από τις πρόνοιες της λύσης που αποδέχθηκε ο ΠτΔ”, αναφέρει η ΕΔΕΚ.

“Επιτέλους κάποιοι έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της αξιοποίησης των εμπλεκομένων συμφερόντων κάτι το οποίο στο παρελθόν χλεύαζαν και απέρριπταν.

Τα όσα έχουν συμφωνηθεί τόσο με την Αίγυπτο όσο και με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής για τα ενεργειακά και τα υπόλοιπα εμπορικά θέματα είναι αποφάσεις και ενέργειες προς την ορθή κατεύθυνση.

Ελλάδα και Κύπρος στο πλαίσιο μιας κοινής πολιτικής θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα όσο το δυνατό περισσότερο με κύριο στόχο την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής μας θέσης ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τον τουρκικό επεκτατισμό και προκλήσεις.

Παρόλα αυτά όλες αυτές οι κατά τα άλλα θετικές ενέργειες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν ως χάρτινος πύργος από τις πρόνοιες και τα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδεχθεί ως λύση του κυπριακού. Πρόκειται για πρόνοιες που αν γίνουν αποδεκτές στην ουσία θα καταστήσουν την Τουρκία καθοριστικό παράγοντα στη λήψη αποφάσεων και στη διαμόρφωση αυτών των πολιτικών.

Είναι για ακόμα μια φορά που τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και όλοι όσοι υποστηρίζουν αυτή τη λύση στην οποία περιλαμβάνονται η εκ περιτροπής προεδρία, η αριθμητική εξίσωση, το βέτο των Τουρκοκυπρίων, η παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους και ο γεωγραφικός διαχωρισμός στη βάση εθνοτικής προέλευσης, πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους αν όντως θέλουν οι θέσεις τους στο κυπριακό να ταυτίζονται με τις τριμερείς και διμερείς συνεργασίες που έχει η Κύπρος”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/11/2017 13:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: