Στον Πύργο Τηλλυρίας έφτασαν, μέσω Τουρκίας, 175 μετανάστες: Μεταφέρονται στην Πάφο




Συνολικά 175 μετανάστες κατέφθασαν από την Αττάλεια της Τουρκίας με σκάφος στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Στους μετανάστες ανάμεσα τους και πολλά γυναικόπαιδα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε δηλώσεις του ο Αστυνόμος Ανδρέας Βασιλείου ανέφερε πως σήμερα στη 13:30 σκάφος προερχόμενο από την Αττάλεια της Τουρκίας μετέφερε στην περιοχή “Ακτή” και “Κακορακιάς” Κάτω Πύργου Πηγαινίων, 35 γυναίκες, 59 ανήλικα παιδιά ανάμεσα τους και βρέφος 2 ημερών και 81 άνδρες, στο σύνολο 175 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου η κινητοποίηση των αρχών της Δημοκρατίας ήταν άμεση και στο μέρος έσπευσαν, άνδρες της Αστυνομίας Κάτω Πύργου, της Λιμενικής Αστυνομίας καθώς και της Πολιτικής Αμυνας καθώς και το προσωπικό του Νοσοκομείου όπου περιμάζεψε τους επιβαίνοντες στο σκάφος.

Ο κ. Βασιλείου είπε πως στους άτυπους μετανάστες παραχωρήθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μετέπειτα θα αναχωρήσουν για την Πάφο για περαιτέρω ανακρίσεις.

Το σκάφος θεάθηκε στην περιοχή στις 12:30. Ακολούθως παρακολουθείτο από ακταιωρό της λιμενικής αστυνομίας όπου στη 13:30 αγκυροβόλησε 20 μέτρα από την ακτή και επιβίβασε τον εν λόγω κόσμο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους αναφέρθηκε στην ανάγκη για την στελέχωση της λιμενικής αστυνομίας στον Πύργο για την αντιμετώπιση των συνεχών αυξήσεων των προσφύγων.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους – ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 03/11/2017 16:38

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: