Στο τέλος ο Γέντρισεκ «έσωσε την παρτίδα» για την Ξάνθη: 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννενα




Ισόπαλο 1-1 έληξε το επαρχιακό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννενα και την Ξάνθη, στο πλαίσιο της 12ης ημέρας του πρωταθλήματος. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προηγήθηκε στο 49ο λεπτό με τον Πέδρο Κόντε, αλλά τρία λεπτά πριν τη λήξη του 90λεπτου ο Έρικ Γέντρισεκ έσωσε το βαθμό για την ομάδα της Θράκης, που τρέχει ένα αήττητο σερί τριών αγώνων και διατηρήθηκε στην πέμπτη θέση.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Αφού στο 12ο λεπτό ο Γέντρισεκ δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Βελλίδη, οι παίκτες του Πετράκη επέβαλαν την κυριαρχία τους και στο 38΄ ο Κόντε ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς να πετάξει την μπάλα κόρνερ, στην προσπάθεια που επιχείρησε. Στο επόμενο λεπτό το δυνατό σουτ του Μανθάτη εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Οι Ηπειρώτες ξεκίνησαν πολύ επιθετικά το δεύτερο ημίχρονο, κι αφού στο 48ο λεπτό ο Κόντε βρήκε στην περιοχή τον Σολτάνι κι εκείνος σούταρε μόλις άουτ, στο 49΄ ο Ισπανός επιθετικός των γηπεδούχων πέτυχε το γκολ που έδωσε το προβάδισμα: ο Τζημόπουλος έβγαλε την κάθετη, ο Κόντε βρέθηκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση, σημειώνοντας το έκτο τέρμα στην εφετινή Λίγκα και συνολικά έβδομο την τρέχουσα περίοδο.

Οι ενδείξεις έπειθαν ότι ο ΠΑΣ θα φτάσει στο τρίποντο και θα υπερκεράσει τους Θράκες ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση, αλλά ο Γέντρισεκ είχε αντίθετη άποψη και την κατέθεσε στο 87΄, όταν ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης με ωραία κίνηση υποδέχθηκε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και μπαίνοντας σε αυτή νίκησε τον Βελλίδη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Καραντώνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σολτάνι, Γαρουφαλιάς

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Μαυροπάνος, Λίλα (61΄ Γαρουφαλιάς), Μανθάτης, Τζημόπουλος, Κόντε, Γιάκος (67΄ Χαλκιαδάκης), Σολτάνι (82΄ Κοζορώνης).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Λισγάρας, Σβάρνας (76΄ Κάστρο), Μελιόπουλος, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Κίκε, Μεχία (66΄ Ορφανίδης), Ρότσε (57΄ Φασίδης), Γέντρισεκ.

Παναγιώτης Κουμάνταρος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: