Στην ενδυνάμωση των σχέσεων με Κύπρο προσβλέπει ο Πρόεδρος του Τατζικιστάν




Στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Κύπρο ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού προσβλέπει ο Πρόεδρος του Τατζικιστάν.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Λεωνίδας Σ. Μαρκίδης επέδωσε τις 21 Νοέμβριου, τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του του Τατζικιστάν Emomali Rahmon ως νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας με έδρα τη Μόσχα.

Ο Πρόεδρος του Τατζικιστάν σε σύντομη ομιλία του μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, από 15 συνολικά πρέσβεις, αναφερόμενος στις σχέσεις Τατζικιστάν – Κύπρου, υπογράμμισε ότι χαιρετίζει και προσβλέπει στη συνέχιση της καλής συνεργασίας των δύο χωρών και στην περαιτέρω ανάπτυξη της, ιδιαίτερα στους τομείς οικονομίας και τουρισμού, όπου η Κύπρος έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

Εξάλλου, σε χωριστή συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών Aslov Sirodjidin, ο κ. Μαρκίδης τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και συζήτησαν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δυο χωρών.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων Κύπρου – Τατζικιστάν σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτικό, οικονομικό, επενδυτικό και τουριστικό τομέα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/11/2017 11:07

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: